Жителі Калинівки розповіли про підозрілі спостереження напередодні вибухів

У Калинівці Вінницької області місцеві жителі розповідають, що напередодні масштабної пожежі неподалік від складу боєприпасів були помічені квадрокоптери.

Вінницький водій Олександр Катрук, який допомагав евакуювати опинилися під бомбардуванням жителів Калинівки, розповів "Сегодня", що разом із активістами допоміг вивезти з-під бомбардування паралізовану жінку, родичі якої в цей час перебували за кордоном, підбирав по дорозі і просто незнайомих людей, передають Патріоти України.

"Вийшло зробити дві ходки. Я забирав людей із блокпоста, куди їх привозив інший транспорт. До речі, коли віз одну сім'ю, ці люди розповіли мені, що бачили, як напередодні вибуху неподалік від складів на протязі декількох годин літали квадрокоптери. Це насторожує", - розповів Олександр.

Військова прокуратура Центрального регіону відкрила кримінальне провадження за фактом НП, підозрюючи, що сталася диверсія. Такої ж версії дотримуються і в керівництві вінницьких рятувальників. А силовики не виключають, що диверсантом міг виявитися хтось, хто працював під прикриттям.

"З урахуванням того, що на днях були зливи, то пожежонебезпечної ситуації точно не було. Ходять чутки, що в цей день пастухи чули біля складів шум моторів нібито від квадрокоптера. Тому поки що можна лише припустити, що причиною вибуху стало втручання ззовні", - розповіли виданню вінницькі пожежники.

Один із колишніх військовослужбовців арсеналу повідомив, що прохід на територію, де стався вибух, із сірниками, сигаретами і навіть мобільними телефонами був заборонений.

"Тому малоймовірно, що НП сталася через недопалок, як пишуть в інтернеті. Що стосується квадрокоптера, то знаю, що проти них були спроби вживати заходів. Тобто створювалася спеціальна оборона. Але чи закінчили це робити - неясно", - сказав екс-службовець складу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...