Жителі Криму стурбовані через дамбу, яка перебуває у занедбаному стані

У Криму цілком наповнилося Білогірське водосховище, що забезпечує водою південно-східну частину анексованого півострова.

Білогірське водосховище

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

За інформацією видання, рівень води у сховищі зріс до норми внаслідок холодної весни та рясних опадів у Криму. Так, в результаті цього ні місці підтоплено навіть дерева.

Дамба цього водосховища просіла за тривалий період без води та перебуває у не найкращому стані, тож жителі регіону стурбовані ситуацією. Ще в січні журналісти помітили на дамбі великі та глибокі щілини між бетонними плитами. Проте ремонтом споруди не займається ніхто.

Водночас, як і раніше, без води залишається сафарі-парк "Тайган" у Білогірському районі.

"Білогірське водосховище наповнилося, але Тайганське водосховище, звідки ми завжди брали воду – ні, тому проблема водопостачання парку левів "Тайган" залишається гострою", – розповів власник парку левів Олег Зубков.

Він додав, що контролювати ситуацію допомагають дощі, оскільки в цей час не потрібно поливати рослинність у парку.

"Зараз відпрацьовуємо проект подачі води з Білогірського водосховища, але це дуже дорогий захід через значну віддаленість парку від цього водоймища", – розповів Зубков.

Додамо, що Білогірське водосховище наповнюється з гірського джерела Карасу-Баші, який у свою чергу живиться з найбільшого плато Криму – Карабі-Яйла.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...