Життя 19-річного пацієнта на межі: Громада Миргорода звинувачує скандального лікаря у махінаціях з інсуліном (відео)

У Миргороді громаду збурила історія 19-річного хлопця, який впав у кому, бо не отримав ліків.

Люди повстали проти єдиного на місто і район ендокринолога, якого звинувачують у махінаціях з інсуліном, а поліція й адміністрація лікарні розпочали власні розслідування, передають Патріоти України.

Скільки разів потрапляв в реанімацію, 19-річний Влад вже не годен підрахувати. Діабет йому діагностували у 14. Лікарі одразу навчили, як вимірювати глюкозу і розраховувати дозу інсуліну. Головне - все робити вчасно і тримати рівень цукру стабільним. "Якщо буде стрибати, то піде реакція на внутрішні органи, погіршуватимуться внутрішні органи. На серце, на очі, підшлункова, на печінку, на все", - розповідає постраждалий Владислав Москаленко.

Про страшні і незворотні наслідки хлопчик знав і намагався виконувати настанови. Проблеми почалися, коли став повнолітнім. "Або є інсулін, або нема, або чекай, або хто перший прийшов, той і отримав", - ділиться хлопець.

Його історія стала останньою краплею в чаші скарг на миргородського ендокринолога. Громада зібрала слухання. Напруга зростала - люди викликали поліцію, аби написати заяву про зловживання лікаря.

За паперами у Кибинцях 13 людей, яким потрібен інсулін. Насправді - 11. Такі розбіжності, кажуть, у кожному селі. "Майже по кожній раді у нас висвітлювалося 2-3, в кого 6 людей, тобто це було лишнє, це була надбавка, за яку перераховувалися кошти. Заказував він інсулін більше, ніж проживало в цій місцевості", - розповідає член громадської ради при райдержадміністрації Миргорода Олена Трапікас.

"Це патологія рухома, вони ще не знають про них, є люди, які переїхали з району, є люди, які, вибачте, по віку і померли", - відповідає на закиди лікар.

Опальний ендокринолог Павло Ошека каже, різність цифр - технічна помилка, її вже виправляють. А те, що Влад недоотримав інсулін, проблема державного рівня. Бо фінансування програми для дорослих урізали. І видавати гормон буде вибірково, доки потребу в ньому повністю не профінансують. Доти - закуповуватимуть з перебоями.

Сільські ж ради, які сумніваються у списках, поданих лікарем, збираються кожну цифру перевіряти. Це проблематично, бо лікарська таємниця захищає персональні дані хворих. Поки все не з'ясують, платити не будуть.

І поки вони не порозуміються, Влад, який живе на пенсію у 1400 гривень і не може самостійно купувати ліки, продовжить економити на ньому і на власному здоров'ї.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...