Життя в Україні та Польщі: Журналісти порівняли ціни на основні продукти харчування

У Польщі низка соціальних продуктів харчування коштує дорожче, аніж в Україні.

Зокрема, "буханка" білого хлібу у Польщі коштує 2,8 злотих (18 грн), в Україні — 8,5 грн, передають Патріоти України з посиланням на numbeo.

Кілограм сиру обійдеться поляку в 9,9 злотих (72 грн), українцю — в 64 грн. Картопля обходиться поляку в 0,75 злотих (5,5 грн) за кілограм, українцю — в 3,4 грн. Яйця у Польщі також коштують дорожче. Зокрема, вартість 12 яєць у Польщі становить 7,1 злотих (51,4 грн), в Україні - 27,3 грн.

При цьому, вартість фруктів, зокрема, бананів та апельсинів, в Україні є незначно нижчою, аніж у Польщі. За 1 кг бананів українець заплатить 13,5 грн, за 1 кг апельсинів - 13,8 грн. Водночас, вартість 1 кг бананів у Польщі становить 1,9 злотих (13,9 грн), 1 кг апельсинів 2,05 злотих (14,7 грн).

Досить істотна різниця у вартості м’яса. За кілограм курячої грудки поляк заплатить 7 злотих (50 грн), українець — 35 грн грн. Вартість яловичини в Польщі також вища, ніж в Україні. Кілограм даного виду м’яса обійдеться поляку у 14,3 злотих (103 грн), українцю - 51 грн.

Додамо, що йдеться про середні ціни на соціальні продукти харчування в Україні та Польщі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...