З’явилась перша реакція РПЦ на створення в Україні помісної православної церкви

У РПЦ заявили, що Українська православна церква Московського патріархату не припинятиме своєї діяльності і після створення в Україні єдиної автокефальної помісної православної церкви.

Про це повідомив прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі Кирила священик Олександр Волков, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Так, в РПЦ переконані, що "канонічне православ’я" в Україні нібито "змінилось ще більше". "Російська православна церква молиться в усій своїй повноті за всебічне зміцнення Української православної церкви під керівництвом Онуфрія", – стверджують там.

Представник Кирила наголосив, що Українська православна церква не припинить свою роботу в Україні. При цьому Волков вважає, що в церковному житті України після Об’єднавчого собору "нічого не змінилося".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...