З'явилася інформація про бійців ЗСУ, захоплених у полон бойовиками (фото, відео)

Двох українських військовослужбовців Якова Веремейчика і Юрія Євтушка, які потрапили в полон бойовиків ЛНР 26 травня, схопили ворожі диверсанти на шляху до передової спостережної позиції.

Про це проінформували в прес-службі 14-ї окремої механізованої бригади, передають Патріоти України.

Відзначається, що бойовики навмисно взяли паузу в декілька днів, попередньо, щоб здійснити психологічний і фізичний тиск на полонених, після чого опублікували кілька відеоматеріалів з ними.

Судячи з опублікованих відео, військовослужбовці живі. "Дешеві зрежисовані ворожі телесюжети та так званий брифінг чітко свідчить, що на військовослужбовців ЗСУ чиниться сильний психологічний, і не виключено, фізичний тиск. Перебуваючи під ним, полонені розповідають неправду про Збройні Сили України загалом і бригаду зокрема", - підкреслили в ЗСУ.

"Нам боляче це чути, однак причини такої поведінки й таких учинків ми можемо зрозуміти. Адже примушувати людей під страхом жорстокої розправи робити і казати те, чого вони не хочуть, у що не вірять, і чого насправді не було – в найкращих традиціях російсько-сепаратистської підлоти, яка таким чином усе ще намагається переконати світову спільноту у відсутності окупаційних військ РФ на тимчасово непідконтрольній території України", - додали в керівництві бригади.

На даний момент українська сторона робить все можливе для звільнення полонених українців.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...