З'явилися цікаві деталі про нового ватажка "ЛНР"

Ватажок терористів "ЛНР" Леонід Пасічник під час своєї служби в Службі безпеки України вважався зразковим співробітником, проте саме за його участі місто Стаханов перетворилося в один з найпотужніших центрів сепаратистського руху на Донбасі.
Леонід Пасічник

У СБУ прокоментували "Радіо Свобода" дії свого колишнього колеги, передають Патріоти України.

"Він зробив свій вибір, він зрадив державу і залишився на цій території. Мало того, що він залишився на тимчасово окупованій території, він взяв активну участь у формуванні "МГБ ЛНР", яке в подальшому і очолив", - заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

Колишній депутат Стахановської міськради, нардеп Сергій Шахов розповів, що до 2014 року про Пасічника чув мало. "Дисциплінованим був, тиха мишка, особливо нікуди не влазив. Але ми розуміємо служба СБУ, вона і в Африці служба СБУ. Настільки тиха була фігура, ніби під килимом, розумієте, лежав. Отримали його - і використовували як козир", - розповідає депутат Верховної Ради Сергій Шахов.

"Парадокс, але до 2014 року новий ватажок луганських бойовиків Пасічник був підполковником СБУ, боровся із контрабандою у Луганській області. Вважався непідкупним офіцером - у 2006-му затримав велику партію валюти, був нагороджений особисто президентом Ющенко. Але далі кар'єра не склалася. Пасічника відправили керувати управлінням по місту Стаханову", - йдеться у публікації.

Саме Стаханов із початком окупації Донбасу став одним із центрів проросійських рухів. Звідти родом бойовики "Армії південного сходу" - майбутні лідери угруповання "ЛНР" Болотов, Карякін і Рельке.

"Ми вимагаємо скасування президентських виборів і призначення конкретної дати "референдуму" на південному сході. У разі невиконання наших вимог до 5 квітня 2014 року, 6 квітня буде піднята "народна армія південного сходу", - заявили тоді бойовики.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...