Зіпсували все "побєдобєсіє": Кишинів звернувся до Москви з приводу параду в окупованому Придністров'ї

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови закликало так звану Оперативну групу російських військ (ОГРВ) не брати участі у військовому параді з нагоди 9 травня.

Про це повідомляє видання Deschide з посиланням на заяву МЗС Молдови, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, інформація про організацію військового параду 9 травня була опублікована в місцевій пресі.

Міністерство заявило, що "не схвалює рішення і ставлення військового командування ОГРВ, і закликає владу Російської Федерації утриматися від військових дій, що демонструють зухвалий характер стосовно конституційності Республіки Молдова", - йдеться у заяві.

Міністерство закордонних справ звертає увагу на ризики, які можуть виникнути для процесу врегулювання придністровського конфлікту.

"Подібні дії грубо підривають суверенітет і територіальну цілісність Республіки Молдова. Міністерство нагадує, що Російська Федерація неодноразово відкрито і однозначно виступала за дотримання цих принципів ", - також йдеться у заяві міністерства.

У зв'язку з цим міністерство ще раз підкреслює позицію Кишинева про необхідність виведення російських військових сил з території країни.

Оперативна група російських військ в Придністров’ї - об'єднання Збройних сил Російської Федерації, дислоковане на території невизнаної Придністровської республіки. Штаб-квартира ОГРВ розташована в місті Тирасполь.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...