Злісні неплатники аліментів не зможуть обіймати керівні посади на держслужбі: Опубліковано відповідний закон

У газеті "Голос України" офіційно опубліковано Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту дитини на належне утримання".

"Посаду державної служби категорії "А" або "Б" не може обіймати особа, яка має заборгованість із сплати аліментів на утримання дитини, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред'явлення виконавчого документа до примусового виконання", - саме таку норму відтепер містить закон України "Про державну службу", - цитує прес-служба Апеляційного суду Полтавської області зазначений закон, передають Патріоти України.

Закон офіційно опубліковано в суботу, 28 липня 2018 року, у газеті "Голос України". Документом вносяться зміни до чинного законодавства, що передбачають захист прав дітей та їх належне матеріальне забезпечення, особливо тих, які виховуються в неповних сім'ях.

Законом встановлено дієвий механізм притягнення до юридичної відповідальності осіб за несплату аліментів і ухилення надалі порушників від відбування призначеного стягнення за несплату аліментів.

Тепер несплата аліментів на утримання дитини за шість місяців з дня пред'явлення виконавчого документа до примусового виконання тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на термін від 120 до 240 годин.

Повторне протягом року вчинення цього правопорушення тягне за собою стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт на термін від 240 до 360 годин. Ухилення особи від відбування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт тягне за собою адміністративний арешт на строк до десяти діб. А ось за злісне ухилення особи від відбування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт передбачена кримінальна відповідальність, порушник буде каратися позбавленням волі на строк до двох років.

Крім того, у Законі встановлено стягнення за невиконання рішення органу опіки та піклування за визначенням способів участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, який проживає окремо від дитини. За таке порушення передбачається штраф від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...