Злочине правосуддя: Засуджені за жахливі злочини пологівського маніяка прокоментували смерть того, за кого несли пекельну кару

За злочини пологівського маніяка Сергія Ткача за ґрати потрапили 10 невинних осіб.

Сергій Ткач

Максим Дмитренко вийшов лише через 2 роки після того, як ув'язнили справжнього душогуба. Віталій Каїра відсидів за Ткача 5 років. А дехто з невинно засуджених більше так і не зміг повернутися до реальності, передають Патріоти України.

"Нема більше цієї сволоти нарешті – давно пора було. Це якесь полегшення. Я боявся, що його можуть випустити", - каже колишній засуджений Віталій Каїра. Лише цієї осені він мав вийти з в'язниці за злочини, яких не скоював. За вбивства пологівського маніяка його засудили на 15 років. Опиратися не міг – катували та погрожували вбити дружину та донечку. Від Віталія пішла молода дружина, як тільки його забрали. Він відсидів 5 років. З донькою йому згодом вдалося возз'єднатися.

Ігоря Рижкова засудили до смертної кари 1987 року, тоді йому було 27. Щодня чоловік чекав, що його поведуть на розстріл. Він відсидів 9,5 років.

Максим Дмитренко був останнім з невинно засуджених, якого звільнили після затримання справжнього вбивці. ГПУ тоді почала нове слідство у цій справі. Півроку пішло на те, щоб звільнити Максима. Дмитренко після звільнення помер за два роки. Максим так і не зміг повернутись до звичного життя.

Ще одна така жертва – Володимир Світличний. Він повісився в камері.

Ткача ж затримали у 2005 році. Спочатку душогуб зізнався у двох вбивствах, але згодом розповів і про інші. Слідство довело його причетність до 40 смертей, хоча сам він хизувався, що жертв близько сотні. Переважно це діти віком до 17 років. Наймолодшій жертві було всього 7.

Лише після того, як Ткача засудили, ГПУ порушила справу проти правоохоронців, що вибивали зізнання з невинних. "Кожен з них вважав за необхідне розкрити будь-яким чином скоєний злочин", - каже державний обвинувач Ігор Мануйленко.

Двох полковників та підполковника, які змусили Каїру взяти на себе злочин, визнали винними у катуванні та засудили до п'яти років позбавлення волі, але звільнили їх просто з зали суду. Не саджати правоохоронців за ґрати просив суд і сам потерпілий. Він каже, що його катам і так достатньо – у СІЗО вони відсиділи трохи більше року.

Донька Каїри, який безневинно відсидів за злочин Ткача, хоче працювати в поліції. Батько дівчину застерігає.

25 років Ткач полював на дівчат, його шукали, але не могли знайти, робили фоторобот – але впіймали майже випадково, коли злодій настільки знахабнів, що перестав дбати про відсутність свідків своїх дій. Ткач ходив до своїх жертв на похорон і спостерігав за роботою слідчих на місцях злочину.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...