"Злиденні пенсіонери купують на ринку курячі пупки по 200 грам": Мешканці окупованого Донецька обурені буднями "республіки"

На окупованих територіях процвітає кумівство і бідність.

Мешканці Донецька скаржаться на те, що з часів окупації сходу України бойовики почали відроджувати найгірше з СРСР, - передають Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

Місцеві жителі кажуть, що основу політики терористів складає далеко не якість життя, а пропаганда і культ особистості. Людям доводиться жити без мобільного зв'язку, деяким заборонено виїжджати за лінію розмежування, зарплат вистачає лише на найнеобхідніші для життя речі. "Ми живемо в дивному світі, де на площі імені Леніна махають російськими імперськими триколорами. Де Сталіна, здається, скоро зарахують до лику святих. У школах відтворюють піонерію і одночасно на уроки приходять православні батюшки, що розповідають про Бога. Процвітає кумівство: всі донецькі "міністри" – це чиїсь знайомі, родичі, сусіди по будинку", - розповів Святослав. "Злиденні пенсіонери купують на ринку курячі пупки по 200 грам – а "еліта" гуляє в ресторанах на бульварі Пушкіна і на Набережній. Причому "еліта" – в тому самому "капіталістичному" сенсі слова, як вона зображувалася в радянському журналі "Крокодил". Я мовчу вже про сумнозвісне "МГБ ДНР" – ця організація наводить такий страх на людей, що багато хто просто боїться навіть назву вимовити", - додав він.

Крім того, люди скаржаться на стан медицини і освіти. "Медицина у нас декларується як безкоштовна. Так, безкоштовна – а лікування платне. Платять всі і скрізь, причому багато. Є унікальні випадки, наприклад, коли жінка народила і не копійки не заплатила, але це рідкісне виключення. Зазвичай купівля ліків та необхідних витратних матеріалів лягає на плечі пацієнтів і його родини. Так, у лікарнях годують, але не треба думати, що це повноцінна їжа, – розповіла Анастасія, мешканка Макіївки. "Я лежала в хірургії, постійно на сніданок і вечерю пропонувалася одна і та ж розварена вівсяна каша. Стареньким самотнім, звичайно, і вона була в радість... Я ж викладала кожен день у лікарні майже по 1000 рублів (500 грн) за ліки, не кажучи вже про 200 рублях якогось благодійного внеску та інших витрат "на бинти і зеленку". Їжу приносили чоловік і мама", - додала вона.

"Мені мама багато розповідала про СРСР, вона до 18 років жила при Радянському Союзі. Я так розумію, що ми багато чого звідти перейняли: постійні черги, постійний дефіцит нормальної їжі, заборона і цензура", - каже студент Дмитро. "Місто, який був гарним, цікавим, сучасним, став сірим і невиразним. Ніхто не одягається яскраво і модно, в сім годин вечора все закривається. В центрі ще якийсь рух, а трохи відійди – все, тиша, ніхто не вулицю зайвий раз не вийде. Звичайно, ми намагаємося жити по мірі можливостей, але я не хочу постійно існувати за "залізною завісою", - зазначив хлопець.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...