"Зменшити емоційний градус": Україна не каратиме тих закарпатців, які мають подвійне громадянство

Українська влада, проте, закликала їх виконувати закони України.

Павло Клімкін

Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголошує, що українська влада не каратиме тих мешканців Закарпаття, які в додачу до українського, набули угорське громадянство. Про це глава МЗС сказав на прес-конференції в Ужгороді, що транслювалася у соціальній мережі Facebook ужгородським прес-клубом, після зустрічі з представниками угорської меншини Закарпаття, передають Патріоти України.

"Звичайно є емоційна хвиля навколо того, що ми вислали угорського консула. Я ще раз пояснив: ми не звинувачуємо угорців у тому, що вони набувають друге громадянство в тому сенсі, що ми їх хочемо за це покарати", - заявив Клімкін.

"Друге громадянство не передбачене українським законодавством, але прямого покарання за це немає, і от усі ці петиції (опублікована петиція на сайті Верховної Ради - ред.), які дуже турбують зараз угорську громаду - звичайно ми їх засуджуємо. Яким чином можна говорити про депортацію наших громадян, які хоча і протиправно набули друге громадянство, але тим не менше, ми ж їх за це не караємо", - наголосив глава МЗС.

"Я ще раз це пояснив, що не хвилюйтесь, оскільки тут якісь такі ідіотські міфи циркулюють: всіх будуть з дуальними паспортами тепер депортувати. Кого будуть депортувати? Для чого депортувати? Не пропускати через кордон. Кого не пропускати, для чого? І оці ідіотські міфи - вони реально розповсюджуються", - заявив дипломат.

"Частково вони ідуть з угорських ЗМІ. Ми знаємо, оскільки там все, що завгодно написали. Але тим не менше, це звичайно провокаційна петиція, її ми мажмо засудити. Але чітко сказати - виконуйте всі українські закони. Якщо подвійне громадянство не передбачено українськими законами, ці закони потрібно виконувати. Але карати за це подвійне громадянство ніхто не збирається", - наголосив Клімкін.

Водночас, він згадав про ст. 19 закону про державну службу, де сказано, що в разі подвійного громадянства, особа не може бути держслужбовців. "До речі всі представники угорської громади казали - ми готові виконувати українські закони. Я скажу, так ви ж читаєте... От 19 стаття закону про держслужбу. Про це ми погодились. Маємо працювати над цим далі, але маємо зменшити емоційний градус і підняти градус розуму і ангажування", - сказав Клімкін.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...