"Зметемо до ч**тової со**чої матері!": Українська письменниця різко відповіла прибічникам "мовного скандалу" на Закарпатті (відео)

Українська письменниця Лариса Ніцой заявила, що жителі Закарпаття отримали можливість вивчати угорську мову до 10 класу, однак все одно незадоволені.

Лариса Ніцой

Ці пропозиції підтримала Венеціанська комісія, тому Угорщина повинна почути, сказала вона в ефірі телеканалу ZIK, передають Патріоти України.

"Хочу спочатку сказати: припиніть зомбувати народ! Ніяке міжнародне співтовариство нічим не стурбоване. Це хто стурбований? Чехи, німці, французи, англійці? Нічого не стурбовані! Ми отримали рекомендації Венеціанської комісії, Європарламент звернувся до комісії, і ми звернулися, отримали рекомендації. Стурбовані лише угорці", - зазначила Ніцой.

За її словами, учні на Закарпатті можуть вчити угорську мову в дитячому садку і школі до 10 класу. "Або ви погодитеся на це, або ми зметемо до чортової собачої матері цю владу, і будете вчити свою угорську мову на факультативах! Тому хапайтеся за цю можливість, поки вона є. І передайте це своїй Угорщини!" - зазначила письменниця.

На своїй сторінці в Facebook письменниця також прокоментувала відео. "Знаєте в чому проблема українців? В тому, що ми не даємо своїм нападникам по рогах. Ми починаємо їх умовляти миром, ладком. Але досить вже. Знайдіть кожен в собі сили сказати: "Ні", - закликала Ніцой.

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...