ЗМІ дізналися про людину з "фонду Путіна", про яку говорив організатор вбивства російського журналіста (фото)

Підозрюваний в організації вбивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман на засіданні в Шевченківському райсуді Києва назвав В'ячеслава Пивоварника, як людину, яка «в приватному фонді Путіна відповідає за Україну і теракти».

В'ячеслав Пивоварник

«Я його знав, ще коли жив в Україні. Контакт в Кремлі - Пивоварник», - зазначив Герман. Журналісти видання The Bell дізнавались, хто такий Пивоварник, і як він пов'язаний з Росією, передають Патріоти України.
В системі «СПАРК-Інтерфакс» є дані про В'ячеслава Олександровича Пивоварника - людина з такими ПІБ керувала або володіла частками в п'яти українських юридичних особах, в тому числі - 50% ТОВ «Громадська служба безпеки України», співзасновником якого виступає також Сергій Яремович Дєєв. Повний тезка останнього фігурує в ЗМІ як діяч українського старообрядництва і називається експертом російського Фонду національної і міжнародної безпеки.
За даними СПАРК, цей фонд очолював колишній радянський генерал-спецпропагандист Леонід Шершнев (помер в кінці 2014 року). Він же виступав засновником націоналістичного фонду «Росіяни» і «Центру допомоги співвітчизникам з Новоросії та України».

У соцмережі «Однокласники» є профіль В'ячеслава Пивоварника 1984 року народження. Він навчався в Ужгородському державному інституті інформатики і Київському політехнічному інституті. У друзях у Пивоварника - Борис Герман.

Біографія Пивоварника описана на сайті Seminars.management.com.ua, де він названий керуючим партнером компанії TALENTKAPITAL. ТОВ «Теленткапітал» є в числі заснованих Пивоварником в СПАРК. У 2009-2010 роках компанія займалася бізнес-тренінгами в Києві. Там також вказано профіль Пивоварника в LinkedIn, але він вже видалений. Вилучений і профіль Пивоварника у «ВКонтакте», але в кеші агрегаторів даних з соцмереж видно, що останнім місцем проживання в акаунті було вказано Санкт-Петербург.

У 2012-2016 роках В'ячеслав Пивоварник був гендиректором українського ТОВ «Рускон-Україна». Власником ТОВ значиться іноземна компанія «Енервi трейд сервiсіз ЛТД». У реєстрі британських компаній є компанія NRV TRADE SERVICES LTD., директором якої зазначений Борис Герман.

«Рускон-Україна» - СП з російським оператором контейнерних перевезень «Рускон», говориться в новині на сайті останнього. В якості контакту там вказано ящик електронної пошти «s.pyvovarnyk@ruscon-ukraine.com.ua». Власник «Рускон» - бізнесмен, колишній депутат Держдуми Сергій Шишкар. РБК називав його соратником, а видання The Insider - «близьким другом» екс-віце-прем'єра Дмитра Рогозіна.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...