ЗМІ назвали ім'я путінського олігарха, який спонсорує Ксенію Собчак

Сама Собчак поки не ані не підтвердила, ані не спростувала інформацію про Адоньєва.

Сергій Адоньєв (праворуч від Путіна)Одним із тих підприємців, хто фінансує передвиборчу компанію Ксенії Собчак, є Сергій Адоньєв – засновник телекомунікаційної компанії Yota, яка займається виробництвом мобільних телефонів і є вагомим гравцем на російському ринку щодо просування технології мобільного зв'язку 4G, - повідомляє інформаційна агенція РБК з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Зазначається, що перед цим виборчий штаб Ксенії Собчак провів із бізнесменом перемовини, які увінчалися успіхом. До слова, представники журналістки почали контактувати з Адоньєвим одразу після того, як вона оголосила про намір балотуватися у президенти Росії.

Поки достеменно невідомо, яку конкретно суму виділить підприємець, однак прогнозується, що він може стати найзаможнішим спонсором Собчак. За даними рейтингу Forbes, статки комерсанта оцінюються у 800 мільйонів доларів.

Додамо, раніше журналістка заявляла, що має намір зібрати передвиборчу кампанію близько 300 мільйонів рублів (138 мільйонів гривень) за максимально дозволеного обсягу виборчого фонду у 400 мільйонів рублів (184 мільйони гривень). За словами Собчак, у неї є п'ять основних спонсорів, плюс вона сама. Як зауважила кандидатка у президенти Росії, вона вже вклала в кампанію близько 19 мільйонів рублів (8,74 мільйона гривень).

Хто такий Сергій Адоньєв? Майбутній підприємець народився 28 січня 1961 у Львові, щоправда ще в молоді роки переїхав до Ленінграду, де закінчив Політехнічний інститут. Бізнесом почав займатися в 1991 році. Свого часу Адлоньєв створив компанію Joint Fruit Company (JFC), з якою є пов’язаним гучним скандал і судова справа, за підсумками якої комерсанта звинуватили у шахрайстві та відмиванні грошей. У підсумку засудили до 30 місяців ув'язнення в США і зобов'язали заплатити штраф у розмірі 4 мільйонів доларів. Бізнес Адоньєва, окрім телекомунікацій (Yota Devices), також має стосунок до видавничої справи (зокрема, він володіє компанією, яка займається випуском корпоративного журналу "Аерофлоту") та нерухомості.

Що таке Yota? Це російський оператор російського зв’язку, який є одним із основних гравців на ринку технології 4G у Росії. Її Адоньєв разом із Альбертом Авдоляном заснував у 2007 році. У 2012-2013 бізнесмени продали свої частки акціонеру компанії "Магафон" Алішеру Усманову, який є одним із найбагатших людей у Росії.

Що таке Yota Devices? Попри продаж акцій материнської компанії, Адоньєв залишив собі частку у компанії Yota Devices. Наразі вона вважається окремим гравцем на ринку. Компанія займається виробництвом мобільних телефонів і іншого телекомунікаційного обладнання. До слова, один із перших YotaPhone 3 (поки остання модель цих мобільних телефонів) російський президент Володимир Путін подарував своєму китайському колезі Сі Цзіньпіну.

Нагадаємо, раніше власник російського медіахолдингу ACMG Олександр Федотов публічно зізнався спонсорує виборчу кампанію Ксенії Собчак на президентських виборах 2018 у Росії. Його холдинг займається, зокрема, випуском, російської версії журналу Forbes.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...