ЗМІ показали секретну в'язницю для геїв в чеченському Аргуні (відео)

У Чечні в різних містах функціонують секретні в'язниці, в яких незаконно утримують і катують геїв.

Про це йдеться в сюжеті американського каналу Vice News, журналісти якого вирушили в республіку і зняли місце ймовірної секретної в'язниці для гомосексуалів, передають Патріоти України.

Так, у місті Аргун журналістка телеканалу поговорила з начальником місцевої поліції Аюбом Катаєвим, якого у фільмі називають начальником секретної в'язниці.

Катаєв відкинув всі звинувачення і назвав брехнею історії правозахисників і чеченських геїв про переслідування в республіці.

Показуючи журналістам "складські приміщення", він звертає увагу, що всередині немає грат на вікнах, кімнати не виглядають так, ніби в них когось утримували, а не дивлячись на запилену підлогу, немає ніяких слідів.

Також Катаєв демонстративно вишиковує солдатів і питає у них, чи віддавав він накази затримувати або катувати геїв. Солдати хором відповідають "ні".

При цьому один із співрозмовників журналістів, ім'я якого не називається, впізнав приміщення із сюжету і сказав, що його там катували струмом.

Він наголосив, що на "200% упевнений", що особисто Катаєв змусив його стати на коліна і бив.

Нагадаємо, раніше правозахисна організація Human Rights Watch повідомила про те, що "права рука" глави Чечні Рамзака Кадирова особисто спостерігав за розправою над геями в Чечні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...