ЗМІ РФ розгорнули психічну атаку на Лукашенка: "Білорусь "пробують на зуб", - Портников

​Кремлю Білорусь потрібна виключно як військова база...

Про це у своєму блозі пише журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України.

"Білоруський президент Олександр Лукашенко заявив, що у новому році його країну будуть «пробувати на зуб». Ці слова Лукашенка стали відповіддю на справжню психічну атаку, розгорнуту проти білоруської державності в російських медіа.

Якщо ви уважно ознайомитеся з контентом того, що сьогодні вкидається в російський інформаційний простір щодо Білорусі, ви виявите дивовижне протиріччя. Чиновники в один голос стверджують, що ні про яке приєднання Білорусі до Росії не може бути й мови, що мова йде лише про рівноправну інтеграцію. Однак в медіа та в інтернеті ви почуєте зовсім інше. Що питання про створення Білоруського федерального округу вже ухвалене і його прихильниками є путінські силовики. Що Лукашенку будуть надані гарантії, після яких він піде з посади президента країни, а на його місце буде поставлено російську маріонетку. Що приєднати Білорусь до Росії – головне завдання посла Росії Михайла Бабича, одного з силовиків у російській «дипломатії». І навіть патріаршого екзарха в Білорусі теж скоро змінять, бо нинішній глава місцевої церкви митрополит Павло «не справляється», а повторення в союзній країні українського сценарію Кремль допустити не може. Тому екзархом скоро зроблять митрополита Феофана, якого ті ж ЗМІ атестують як одного з силовиків вже у російській церкві. І вже цей дует у цивільному – Бабич і Феофан – підготує ґрунт для ліквідації Білорусі.

Що в цьому правда, а що ні, зараз не скаже ніхто. Є інформація, є відверта брехня, а є «хотєлки» численних кремлівських кланів, які намагаються таким чином продемонструвати свою ефективність і потрібність президенту Володимиру Путіну.

Але очевидно і те, що Лукашенко все це читає щодня, що новини про майбутню ліквідацію Білорусі і його відхід з поста президента щогодини з’являються на його робочому столі у моніторингу преси і доповідях місцевих спецслужб. І головна мета цієї пропагандистської атаки – зробити головного союзника Кремля більш поступливим.

Білоруська молодь на демонстрації в День Волі з антиросійським транспарантом: «Свободу народам, смерть імперіям». Мінськ, 25 березня 2016 року

Кремлю Білорусь потрібна виключно як військова база

Лукашенко не повинен заважати росіянам діяти в своїй країні як у себе вдома. Створювати нові військові бази, завозити озброєння, готуватися до провокацій – в тому числі і проти України. Кремлю Білорусь потрібна виключно як військова база, рана в тілі Європи, ще одна Калінінградська область. І голова цієї країни повинен точно також виконувати будь-які кремлівські побажання, як губернатор Калінінградської області. Саме тому Путіну потрібно для початку деморалізувати Лукашенка, перетворити його на такого губернатора – тобто спробувати Білорусь на зуб.

Питання в тому, чи є у білоруського президента можливість чинити опір. Білоруська економічна модель розрахована на споживання дешевих російських ресурсів. Це та ж сама модель, яка була і в Україні, коли українці обмінювали суверенітет на дешевий російський газ. І все ж сировина для України ніколи не була такою дешевою, як сировина для Білорусі і приватизованих підприємств в Україні було в рази більше, ніж в сусідній країні. Лукашенко зберіг соціалістичну економіку, яка тепер може загинути. У Білорусі тільки зараз почнуться українські 90-і – і неясно, чи є в її влади і суспільства розуміння цього простого факту.

Але неясно й інше: що збирається робити з сусідньою країною Росія, якщо вона її дійсно приєднає? Тому що в цьому випадку Білорусь доведеться просто годувати – як Росія вже годує Крим, Південну Осетію, Абхазію, Придністров’я, Донбас. Тільки ось населення цієї країни – майже 10 мільйонів осіб, із кількістю мешканців інших окупованих територій і не порівняти. Для оздоровлення економіки Білорусі потрібні реформи – тільки не російські, а європейські, польські або чеські. Але Росія таких реформ провести не здатна і прогодувати білорусів не зможе. Вона може тільки лякати Лукашенка."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...