Зміцнять ЗСУ вже у 2018-му: П'ять найбільш очікуваних новинок для української армії (фото)

Поки українські чиновники ходять по світу з протягнутою рукою, наші зброярі роблять усе, щоб підвищити обороноздатність країни.

Радіолокаційна станція Малахіт покликана посилити українську систему ППО

Глава Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак розповів журналу Новое Время про найбільш очікувані новинки, які найближчим часом надійдуть на озброєння до Збройних сил України, передають Патріоти України.

1. Ракетний проект Нептун

У січні 2018-го стартували державні випробування нової крилатої ракети Нептун, здатної вражати наземні і морські цілі на відстані 300 км. А в перспективі - 500 км і більше. Важливо, що в цьому проекті немає залежності від іноземних комплектуючих, всі вони - вітчизняні.

2. Гелікоптер для цілодобового бою за будь-якої погоди

Цей бойовий гелікоптер, оснащений високоточними керованими ракетами і цілодобовою оглядово-прицільною системою з тепловізійним, телевізійним і лазерним каналами для ведення нічного бою - давня мрія українських військових. Зараз його державні випробування на фінішній прямій.

3. Реактивні системи залпового вогню Вільха

Це нове покоління артилерії. Очікується, що в 2018-му перші серійні реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) Вільха надійдуть до ЗСУ. Всі комплектуючі - українські. Ракета унікальна: один залп - 12 високоточних влучень (точність до декількох метрів) в умовному колі радіусом 1 км на дальності до 70 км. Така зброя може стати першим кроком у створенні асиметричного неядерного ракетного щита України.

4. Зенітний ракетний комплекс Печора

Україна не виробляє зенітних ракетних комплексів (ЗРК), але навчилася їх модернізувати. Перехід від ЗРК С-125 до ЗРК Печора - серйозний стрибок українських розробників. Печора вже існує і поставляється на експорт, а про доопрацювання проекту для ЗСУ було оголошено на початку 2018-го. ЗРК буде вражати цілі на відстані до 50 км, і для неї вже розроблено активну голівку самонаведення.

5. Радіолокаційна станція Малахіт

Ця радіолокаційна станція значно посилить систему вітчизняної ППО. Малахіт здатний автоматично передавати дані і визначати радіальну швидкість повітряних цілей, включаючи ті, що оснащені технологіями зниження помітності бойових машин - Стелс. Малахіт вже поставляється серійно і успішно працює в зоні бойових дій.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...