Змушували копати могилу, розстрілювали: Боєць АТО розповів про страшні знущання у полоні

Боєць окремої розвідроти при штабі АТО Кириченко з позивним Лис, воював за Савур-Могилу під командуванням нині Героя України Ігоря Гордійчука. Потрапив у полон 1 вересня 2014 року.

Олексій Кириченко

Український військовослужбовець Олексій Кириченко, якого півроку тому звільнили з полону бойовиків розповів шокуючі подробиці свого ув'язнення. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Главред", передають Патріоти України.

Боєць окремої розвідроти при штабі АТО Кириченко з позивним Лис, воював за Савур-Могилу під командуванням нині Героя України Ігоря Гордійчука. Потрапив у полон 1 вересня 2014 року. Після обстрілу кургану, коли було прийнято рішення залишити його, – більше тижня виходив з оточення. Спочатку з групою побратимів, а потім наодинці. Не дійшов всього кілька метрів до швидкої допомоги та був затриманий на блокпосту бойовиків.

Олексій згадує, що потрапив в полон до сепаратистів в "підрозділ" "Матвія". "В ньому багато людей з Пітера і частково місцеві. Людина з позивним "Танкіст" дав мені в руки лопату зі словами: "Копай собі могилу". Я запитав: "Де?". Видно, таке питання їх здивувало. "Копай тут", - почув у відповідь. У той момент на душі у мене було дуже спокійно. Не знаю - чи я знайшов якийсь додатковий ресурс, або це була моя відмороженість. Після мене не один раз розстрілювали, постійно погрожували. І я розумів, що в будь-який момент можу, справді, вмерти. Але я був спокійний. Сепаратисти чекали, напевно, чогось іншого", - говорить Кириченко.

Він також розповів, що час від часу в його камеру приходив один з бойовиків і постійно його бив. "Був дуже здивований, що мене відразу не розстріляли. Тому що одного хлопця, теж з Харкова, вбили. Вони мені самі про це сказали. Зараз його прізвище у списках зниклих без вісті. Я бачив, як він боявся. Мене посадили в карцер. І тоді ж показали журналістам", - згадує Олексій. За його словами, полонені для бойовиків - спосіб політичної боротьби і політичного тиску.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...