"Значною її частиною володіє, контролює і управляє ворог": Україні вказали на велику проблему в нацбезпеці

Україна має проблему національної безпеки, пов'язану з енергопостачанням.

Про це йдеться в статті старшого наукового співробітника Євразійського центру «Атлантичної ради» Андерса Аслунда, опублікованій на сайті організації, передають Патріоти України.

Автор нагадує, що в одинадцяти з 24 українських обленерго значною часткою володіє російський націоналіст Олександр Бабаков. «Бабаков займав посаду віце-спікера Держдуми РФ під час російської окупації і анексії Криму і за свою роль в цьому процесі знаходиться під санкціями всіх задіяних країн», - пише Аслунд.
Крім того, Бабаков фігурує в так званих «Панамських паперах», тому, на думку експерта, його активи повинні бути заморожені заради національної безпеки України. «Всіх турбують російські кібератаки на українську енергомережу, і в той же час значною її частиною володіє, контролює і управляє ворог», - підкреслює Аслунд, згадуючи, що ще один значний власник - Костянтин Григоришин - раніше був російським громадянином, але отримав українське громадянство.
Разом з тим, Аслунд прокоментував плани по приватизації в Україні. «Зараз держава володіє міноритарними пакетами акцій у багатьох обленерго. Оскільки кожна з цих компаній насправді знаходиться під контролем одного або двох великих бізнесменів, уряду слід продати міноритарні пакети за мінімальною ціною, встановленою державою, одному зацікавленому покупцеві», - радить аналітик.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...