Знайшла свого "дона Педро": Українка розповіла, як їй живеться у Бразилії

Мігрантам не варто розглядати Бразилію, як країну для заробітку грошей. На даний момент у країні фінансова криза, тому іноземцям важко влаштуватися на роботу.

Оксана Колеснікова з Житомира вісім років тому разом із двома дітьми емігрувала до Бразилії

Крім того, мінімальна зарплата з 2018 року становитиме $288 доларів. Середня зарплата $900 - $1500 доларів, розповідає Оксана Колеснікова з Житомира. Вісім років тому разом із двома дітьми емігрувала до Бразилії, передають Патріоти України.

"Моя бразильська історія почалася в 2009 році, коли подруга впросила зареєструватися в шлюбному агентстві з іноземцями. Здавалося, що по той бік монітора обов'язково сидить якийсь збоченець або недалека людина, якій просто нема чого робити в житті. Незважаючи на це, я все-таки ризикнула. Так познайомилася з самотнім чоловіком Нілом. Друг-українець переконав його, що українки — найкращі дружини в світі і знайти таку можна в інтернеті", - каже Оксана Колеснікова.

"Через два місяці спілкування ми вирішили зустрітися в реальності. По роботі він не міг прилетіти в Україну, тому я полетіла "на розвідку" в Бразилію. Через пару місяців після цього, зі своїми двома дітьми прилетіла знову до Бразилії для того, щоб залишитися жити. З боку це виглядало божевіллям".

За словами українки, при переїзді в Бразилію у першу чергу потрібно звернути увагу на район подалі від нетрів. "Найбезпечніше і, природно, саме дороге житло — це так званий "Кондомініум". Тобто закриті території під охороною. Хоча, відверто кажучи, ніяка охорона не допомагає, і є багато випадків пограбувань. Оренда полягає допомогою контракту на певний час та ціну. Перші шість років життя ми орендували апартаменти на чотири кімнати в не дуже хорошому районі за $195". Крім цих грошей оплачували комунальні послуги - електрика, вода, телефон, інтернет. В цілому виходило 300 доларів".

Шкільна система схожа з нашою. Можна закінчити 9 класів, або 11. Існують безкоштовні державні школи і платні приватні. Якщо є можливість оплатити навчання, краще обирати платну школу. "Мої діти по приїзді пішли саме в таку. Всі предмети відразу на португальською мовою. Для них це було неймовірно складно. Особливо перший рік. Так як донька молодша (на той момент їй було 10 років), вона адаптувалася швидше і легше, ніж син (15 років). Паралельно відвідували курси португальської мови з учителем, знають тільки португальську мову. Спосіб спілкування між вчителем і нами відбувався "на пальцях" і емоціях. Але навіть такий спосіб дав свої результати, і вже через чотири місяці ми почали говорити португальською".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...