Знесення хрущівок є одним із пріоритетних завдань столиці: Названі перші жертви

Закон про “Про комплексну реконструкцію житлових кварталів” прийняли в 2006 році, проте до його реалізації досі так і не приступили.

Згідно із затвердженим в Кабінеті міністрів списком житлових районів по країні всього реконструювати збираються понад мільйон квадратних метрів житла. Зокрема, в Києві планується реконструювати будинки в 11 мікрорайонах, повідомляють Патріоти України.

Також наголошується, що навіть вдалося знайти і гроші на реалізацію проекту. Інвестувати в нього близько 140 млн доларів погодилася компанія з США “Global Technology Project”.

Ідея такої інвестиції дуже проста. Забудовник зносить хрущівки, а на їх місці будує будинки побільше. Власники квартир в старому будинку гарантовано отримують житлову площу в новобудові, а квадратні метри що залишилися інвестор продає за ринковими цінами.

Засновник компанії «Теплобуд», яка розробила проект реконструкціі, В’ячеслав Піонтковський також підкреслює, що в новобудовах квартири повинні бути за своєю площею на 50% більше ніж в хрущівках.

“Ми планували здавати квартири так, щоб в неї можна було перенести меблі і жити. Квартири з ремонтом, сантехнікою, навіть шпалерами!”, – розповідає Піонтковський.

Однак, незважаючи на існуючий закон, проект реконструкції не можуть реалізувати вже більше 10 років. Кілька років довелося чекати, поки в КМДА розроблять типовий договір, потім – поки його направлять до Кабміну, а зараз – поки створять робочу групу і проведуть серед забудовників конкурс.

При цьому в КМДА стверджують, що знесення хрущівок є одним із пріоритетних завдань столиці. Ще в минулому році на сайті мерії з’явилося повідомлення: на ділянці в межах вулиць Мілютенка, Шолом-Алейхема, Братиславської і Лісового проспекту знесуть старі п’ятиповерхівки і побудують на їх місці житловий комплекс.

“Для відселення мешканців побудують стартовий житлово-громадський комплекс на 282 квартири на вільній від капітальної забудови області та блок торгово-побутового призначення з багаторівневим паркінгом”, – йдеться в повідомленні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...