Знову про "євробляхи": Для власників авто на єврономерах з'явилася нова небезпека

Українці, які їздять на нерозмитнених автомобілях, все частіше потрапляють в поле зору криміналу.

Днями в Пущі Водиці був знайдений "литовець" Audi A4, якого три тижні тому в Броварах відібрали у господаря в ході збройного нападу, - передають Патріоти України з посиланням на Авто24.

Чоловік приїхав на СТО, до нього підбігли троє, приставили до голови пістолет, наказали відійти, після чого зникли на автомобілі. Завдяки "сарафанному радіо" машину знайшли. Виявилося, що вона вже продана іншій людині і на ній висять польські номери.
Заволодівши дизельним Audi A4 2003 року випуску, зловмисники оформили на нього підроблені польські документи і продали за 4500 доларів. При цьому, машину продали не через якийсь підпільний автомайданчик, а на Центральному авторинку в Чапаївці. "Зараз ведеться розслідування, тому ми поки не можемо сказати нічого з приводу законності знаходження цього транспортного засобу в Україні", - говорять активісти.

Цікаво, що в підсумку активісти домоглися, щоб автомобіль віддали першому власнику на "відповідальне зберігання", тоді як поліцейські наполягали, щоб поставити її на штрафмайданчик як речовий доказ. У співтоваристві власників авто на єврономерах кажуть, що злочинці регулярно вибирають мішенями нерозмитнені автомобілі, хоча за допомогою розбою "залізом" заволоділи вперше.

"Подібні випадки бувають, їх багато, але не в такій жорсткій формі. У вигляді розбою - це перший. Наприклад, продають автомобіль, маючи другий комплект ключів. Потім приїжджають вночі, забирають машину, роблять відновлення документів і знову виставляють авто на продаж. Схем дуже багато. Проти елементарних - коли крадуть номерні знаки - ми радимо робити дублікати, а оригінали номерів возити в багажнику. Також ми ведемо реєстр фірм, на яких реєструють автомобілі, за якими не можна купувати автомобілі, тому що вони на стадії банкрутства", - говорить один з активістів спільноти власників авто на єврономерах.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...