Знову Ангела: Хто ж насправді перша жінка-канцлер і що про неї кажуть люди з її минулого

14 березня Ангелу Меркель учетверте обрали канцлером Німеччини.

Під час виборчої кампанії Меркель кореспондент ТСН Наталія Фібріг побувала у її рідному містечку та поспілкувалася із колишнім вчителем Ангели, передають Патріоти України.

Східнонімецьке місто Темплін - тут всього 16 тисяч мешканців. Саме сюди родина священника Горста Кастнера переїхала у 1957 році. Тоді старшій доньці Ангелі було лише три роки.
Вольф Донат – колишній вчитель математики і класний керівник Ангели Кастнер, котру усі знають як Меркель. Пам'ятає свою ученицю тихою відмінницею. "Низькі оцінки у неї були хіба що по музиці і фізкультурі, це й зараз видно. Мала хист до мов, прекрасно опанувала російську, здобувала перші місця на Олімпіадах, їздила в Радянський Союз. Із Путіним вона може говорити без перекладача", - розповідає вчитель.

У юні роки Ангела була секретарем з агітації і пропаганди райкому Союзу вільної молоді НДР – прототипу радянського комсомолу. Після об'єднання Німеччини вступила в Християнсько-демократичний Союз, де зробила політичну кар'єру – дійшла до найвищої посади в країні. "Досі у нас при владі були справжні альфа-самці. Ангела інша, вона спокійна, оперує аргументами. Їй навпаки треба більше впевненості в собі!", - каже Вольф Донат.

У провінційний Темплін Меркель навідується часто, адже тут живе її матір. "Її мама живе у звичайному будинку, нічого особливого, ви вийдете на вулицю і зовні не зрозумієте, в якому саме. Там немає поліції, і тільки інколи зупиняється урядова машина, але вулицю не перекривають", - зізнається вчитель.
У місцевому кафе добре знають коли приїжджає Ангела, бо тут охоронці часто купують каву. "Проїжджають автівки та кілька охоронців заходять замовити кави, тоді ми знаємо, це Ангела приїхала до мами. І все - нікому немає до того діла", - діляться у кав'ярні.
Та інколи канцлерка встигає не лише побачити маму, а й зустрітися з однокласниками. "Вона зайшла і каже, я до вас на півтори годинки. Ми говорили, як це непросто, бути напоготові 24 години на добу, зранку летиш у Москву, в обід у Францію, ввечері в Італію. На це треба мати сили. Така витривалість у неї від батьків. Її мама досі викладає в групі англійську мову, тут у місцевій школі, у неї давно своя група людей літнього віку", - розповідає Вольф Донат.
На будинку, де жила родина Кастнерів та в школі, де теперішня канцлер вчилася, жодної інформації чи пам'ятної дошки. "У нас були ідеї відзначити її, але вона попросила нічого не робити, поки займає посаду", - зізнається бургомістр Темпліна Детлеф Табберт.
У 20 хвилинах від рідного Темпліна Меркель має дачу, де любить проводити вільний час. На виборах мешканці Темпліна підтримують ліві партії. Та все одно пишаються своєю впливовою і скромною землячкою.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...