Знову "по-новому": Експерт пояснив, що впливає на розмір субсидії

Раніше на субсидію впливали виключно офіційні доходи домогосподарства. Сьогодні враховують майновий стан.

"Це єдиноразові покупки на суму понад 50 тис. грн, наявність авто віком менше 5 років, проживання у квартирах понад 120 кв м і будинках понад 200", - розповів керівник директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, передають Патріоти України.

При призначенні субсидій не враховують аліменти, дотації на вирощування великої рогатої худоби. Це цільові кошти.

"Критерії оформлення субсидій потрібно вдосконалювати. Тому ми ініціювали перед Кабміном деякі уточнення. Якщо хтось із батьків ухиляється від сплати аліментів на дитину, він не може претендувати на субсидію. Крім того, неоднозначний критерій з авто. За рішенням комісії на субсидію може претендувати той, хто купив у кредит "ланос" 2015 року. Адже це не "мерседес" за 2-3 мільйони гривень", - наголошує Віталій Музиченко.

За його словами, критерій проживання сім'ї у будинку 200 кв м не завжди свідчить про високі доходи громадян. Адже у радянський час, щоб зекономити, під одним дахом будували і підвал і гараж. Тому житлова та опалювальна площа будинку значно менша.

"Щоб оформити субсидію, до органів соціального захисту потрібно подати заяву та декларацію про доходи. Якщо до складу домогосподарства входять ті, хто не проживає за місцем реєстрації, на комісію потрібно подати документи, які підтверджують це. Йдеться про довідку з місця роботи, навчання, договір найму чи оренди житла", - підсумовує Віталій Музиченко.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...