Знищення боєприпасів в Калинівці: Бутусов розповів про провину Муженка

Для охорони та несення внутрішньої служби на найбільшому арсеналі боєприпасів у Калинівці Вінницької області було задіяно 63 людини, зокрема 40 військовослужбовців і 23 співробітники воєнізованої охорони.

Про це в статті для ZN.ua пише головред "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

У момент початку вибухів на території бази, за заявою головного військового прокурора Анатолія Матіоса, перебувало лише 17 співробітників воєнізованої охорони – літніх людей віком за 50 років.

"Вони, не маючи жодних технічних засобів спостереження, мали забезпечити безпеку 10,5-кілометрового периметра і території у 1200 гектарів. Зрозуміло, контроль і охорона такими силами давно перетворилися на імітацію служби", – пише журналіст.

За інформацією Бутусова, згідно з директивою начальника Генштабу Віктора Муженка від 7 лютого 2017 року Д-05 про визначення лімітів облікової чисельності й заходів із укомплектування ЗСУ 2017 року, було встановлено заборону на призов на військову службу за контрактом у військові частини Озброєння ЗСУ.

"Ця директива не дозволяла укомплектувати охорону арсеналу", – зазначає журналіст.

Із квітня до червня спецкомісії провели чотири перевірки стану арсеналу в Калинівці, ідеться в матеріалі.

З'ясувалося, що 59 з 179 майданчиків зберігання боєприпасів не мали жодного захисту, саме вони здетонували під час вибухів насамперед, зазначає видання. Водночас 73 відкриті майданчики зберігання не мали козирка й укриття від атаки безпілотників.

Велика частина території арсеналу розташовувалася в лісі. Технічна територія та 50-метрова зона контролю, що прилягала до периметру охорони, заросли чагарниками, деревами, буреломом і майже не проглядалися, і їх не контролювали.

Також немає системи відеоспостереження та раннього виявлення надзвичайних ситуацій.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...