Знищити фінансову систему Росії: У США запропонували відключити РФ від світової доларової системи

США вирішили допомогти російській владі добитися перемоги на доларом, яку в якості курсу в травні проголосив президент РФ Володимир Путін.

Законопроект про розширення санкцій ( «Акт щодо захисту американської безпеки від агресії Кремля 2018"), запропонований групою сенаторів від обох партій американського конгресу, крім заборони на інвестиції в російський держборг і вимоги повернути Крим Україні, пропонує визнати РФ державою-спонсором тероризму і заблокувати можливість доларових розрахунків для ключових учасників банківської системи країни, передають Патріоти України.
Згідно з текстом документа, нові жорсткі обмеження передбачені для найбільших держбанків, на частку яких припадає 70% активів банківської системи. Сбербанку, ВТБ, Россельхозбанку, Газпромбанку, Промсвязьбанку, Банку Москви і ЗЕБу пропонується заборонити проводити будь-які транзакції з юрособами США.
Під це визначення потрапляють в тому числі американські банки, коррахунки в яких забезпечують можливість проводити розрахунки в доларах. «Можна згадати жорсткість санкцій першої хвилі, яка вдарила по банку «Росія» і СМП Банку. Те, що відбувалося тоді, буде відбуватися з держбанками», - пише начальник аналітичного управління БКФ Максим Осадчий.
«Операції російських банків з безготівковими доларами стануть практично неможливими, - попереджає він. У цих умовах заморозка або примусова конвертація доларових вкладів в рублі «стане неминучою».
У американським списку спонсорів тероризму поки тільки чотири країни. Це Північна Корея, Іран, а також Судан і Сирія, де йде громадянська війна. «Відносно Ірану США вводили заборону на експорт нафти. Так що при такому сценарії може стати ребром питання про заборону на покупку російських нафти і газу. (Тоді) всі інші санкції здадуться «квіточками», - зазначає старший аналітик «Альпарі» Роман Ткачук.
У фінансовій частині північнокорейський сценарій для РФ - песимістичний і малоймовірний, а іранський можна вважати умовно оптимістичним, міркує Осадчий.
В Ірані в квітні у відповідь на обвальне девальвацію ріалу влада заборонила громадянам тримати більше 10 тисяч доларів готівкою, а банкам - продавати більше 1000 євро в рік тим, хто їде в країни далекого зарубіжжя.
За межі країни дозволено вивозити не більш як 5 тисяч євро. «У рамках «м'якого» іранського сценарію, якщо буде прийнятий законопроект, можливо посилення в Росії заходів валютного контролю. Найближчим часом навряд чи справа дійде до обмеження обсягу іноземної валюти, який росіяни можуть тримати за межами банків. А ось такі заходи, як зниження максимальної суми, яку пасажирам дозволено вивозити за межі країни, цілком можливі. Інші очевидні слідства - девальвація рубля і зростання процентних ставок », - резюмує Осадчий.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...