"Знищити все, що не православ'я": В Москві переслідують протестантів, яких очолює українець

У Росії влаштували цькування пастора з українським громадянством Євгена Пересвєтова, який 10 років тому створив у Москві євангелічну церкву - однойменний Християнський центр "Відновлення" (ХЦВ).

Євген Пересвєтов

Про це пише Нова газета, передають Патріоти України.

Відзначається, що на початку січня Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти організаторів благодійного фонду "Відновлення", які відкрили мережу притулків із реабілітації наркозалежних.

Співробітників звинуватили в незаконному утриманні шістьох наркозалежних та викраденні двох із них. П'ятьох обвинувачених відправили в СІЗО (трьох із них пізніше випустили під домашній арешт), двоє викрадених зникли (адвокати впевнені, що їх ховають у рамках програми захисту свідків). Решта ж наркозалежні, які жили в притулку, розповіли, що прийшли туди добровільно.

Журналісти з'ясували, що фонд також був відкритий Пересвєтовим. Після скандалу з фондом, експерти припустили, що справа проти співробітників ребцентрів була порушена саме для тиску на ХЦВ.

Через півроку слідчі дісталися і до Пересвєтова. 11 серпня він повинен з'явитися на допит у Перше слідче управління ДСУ Слідчого комітету Росії. Йому дали зрозуміти, що на свободу після цього він не вийде.

Пересвєтов розповів, що в останні дні його кілька разів штрафували на дорозі за порушення. Кілька разів навіть просто зупиняли, не виписуючи штрафу.

Крім того, ескорт з озброєних гібедедешників стежив і за його дружиною Ольгою.

"Два-три рази на день затримували. В останній раз Олю гібедедешник, пузатий такий дядько, зупинив. Вона розревілася, запитує: ну що вам треба? Він показує їй планшет: "Вашу машину подали в розшук. Заявник - УФСБ Росії. Машина фігурує як така, що брала участь в особливо небезпечному злочині". І пояснив, що, коли він зупинив її машину, подзвонив за інструкціями. Йому сказали: якщо за кермом Пересвєтов - штрафуйте за будь-яке адміністративне правопорушення. Якщо хтось інший - відпускати без штрафу", - розповів пастор.

Він наголосив, що підозрює, що його хочуть видворити з Росії.

Пересвєтова, за його словами, почали атакувати з усіх фронтів. За інформацією його джерела, йому відмовили в дозволі на проживання в Росії (зараз він живе в Росії за дозволом на тимчасове перебування, яке закінчується в грудні 2018 року) і документи для його депортації вже готуються.

"Неофіційно в силових структурах, зверхньо, мені сказали, що цей рік оголошений роком боротьби з релігійним екстремізмом. Спочатку заборонили Свідків Єгови - це секта, я не сперечаюся. Тепер хочуть заборонити протестантів. Дворкін (церковний історик, діяч антисектантського руху. - Ред. ) взагалі хоче знищити все, що не православ'я. Коли вони (спецслужби. - Ред.) побачили зв'язок центрів реабілітації з нашою церквою - для них це було щастя. Тепер вони намагаються оголосити злочинними і центри, і церкву", - розповів Пересвєтов.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...