"Зниження ціни на газ - це популізм": Порошенко пояснив, чому, хто б не переміг на виборах, нічого з цим не зробить

Президент України Петро Порошенко заявив, що газовий контракт з «Газпромом» приніс збитків на суму 32 мільярди гривень та живив корупцію в країні. Про це повідомляє прес-служба глави держави, передають Патріоти України.

Президент зауважив, що зараз звучать популістичні обіцянки про зниження ціни на газ для українців в рази. «А навіщо зараз обіцяти? Чого ж ви тоді зафіксували ціну 450 доларів за тисячу кубів, що майже вдвічі перевищує те, що платить Україна зараз?», - додав він.

«В цьому є надзвичайно велика небезпека – або кремлівської п’ятої колони, або популістів, які намагаються обдурити популізмом», - також сказав президент.

Порошенко наголосив: «А ми стоїмо, робимо енергозбереження. І якщо раніше від 20 до 30 млрд імпортного газу закуплялося з-за кордону, а в цьому контракті був обов’язок купувати 50 млрд м3,то у 2017 році ми купили лише 14 млрд м3, а у 2018 – лише 10 млрд м3».

Він зауважив, що якщо порівняти 50 млрд м3 в контракті і 10 млрд м3 зараз, виникає запитання куди йшли ці 40 мільярдів різниці? «На живлення корупції, яку нашими зусиллями ми зупинили в енергетичному секторі», - підкреслив Президент.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...