"Золото і алмази": Чому Путін відправив своїх найманців у новий небезпечний регіон

Російські політтехнологи та найманці з ПВК "Вагнера" з'явилися в Африці для забезпечення як геополітичних цілей РФ, так і економічних інтересів путінських олігархів.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України. Видання посилається на дослідження групи Conflict Intelligence Team (CIT) і стверджує, що російські "інструктори" розмістилися в Центральноафриканській Республіці (ЦАР) поблизу від родовищ золота, алмазів і урану.

Серед людей, які отримують безпосередню вигоду від присутності російських найманців в Африці, називають мільярдера Євгена Пригожина, відомого також як "кухар Путіна". Пригожин вважається засновником і фактичним власником як ПВК "Вагнера", так і кремлівських фабрик інтернет-тролів.

"В Африці дуже багато країн, багатих на корисні копалини, та ж ЦАР - це родовища урану, золота і так далі. До нас надійшла інформація, яку ми зараз перевіряємо, про те, що Євген Пригожин уклав уже договір на видобуток золота в Судані. Поряд з геополітичними міркуваннями тут також важливі інтереси російських олігархів, близьких до Кремля, в першу чергу Євгенія Пригожина", - говорить аналітик CIT Кирило Михайлов.

Відзначається, що в інших країнах Африки, в ПАР, Кенії і Мадагаскарі, Росія використовує не тільки військових найманців, а й "інтернет-бійців", а також політтехнологів для впливу на місцеву політику.

"Тут потрібно розуміти, що війна зараз ведеться не тільки на полях битв, але і в інтернеті. Тому таких людей цілком можна назвати найманцями в новій інформаційній війні. Якщо там з'явилися такі-то інтернет-тролі, то вони будуть діяти в інтересах певних політичних сил - або центральних урядів тих чи інших держав, або їх супротивників. Але все буде залежати від того, як їх інтереси будуть поєднуватися з інтересами Кремля, і від того, хто більше заплатить", - стверджує Михайлов.

Є версія, згідно з якою Пригожин просто експортує в Африку свою бізнес-модель заробітку на фабриках інтернет-тролів, проте в той же час, за словами експертів, очевидно, що він навряд чи може це робити без санкції Кремля. Тому в даному випадку його бізнес служить політичним інтересам РФ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...