Золото Московії робить свою справу? - Росія знайшла собі союзника у Греції проти патріарха Варфоломія та України

​Митрополит Калаврітський і Егіалійський Амвросій (Елладська православна церква) розкритикував дії Вселенського патріарха Варфоломія щодо надання УПЦ автокефалії.

«Нам мало стількох проблем, так наш патріарх ще й перебуває на межі церковного зіткнення Вселенського патріархату з великої Російською церквою! У наших дверей стоїть новий церковний розкол! Якщо до цього додати ще й внутрішні суперечки (...), то церковне становище справ в наш час стає надзвичайно трагічним», - сказав митрополит Амвросій в зверненні, яке цитує грецьке агентство церковних новин «Ромфеа», передають Патріоти України.

У своєму зверненні ієрарх також зазначає, що Вселенський патріарх за визначенням повинен символізувати єдність в православному світі, вирішувати суперечки і конфлікти між помісними Церквами і церковними діячами, однак, судячи з усього, патріарх Варфоломій поставив перед собою зворотну задачу.
Митрополит докоряє патріарху Варфоломію в тому, що той перестав бути гарантом церковної єдності і всіма способами намагається посилити свій вплив в православному світі. Черговим помилковим кроком він назвав дії Константинопольського патріарха щодо України, де, як зазначає архієрей, «передбачається, що розкольницька Українська церква повинна отримати визнання від патріархату Вселенського».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...