Зовсім не мінімалка: Стало відомо, скільки заробляють чиновники в Україні

Мінімальна зарплата представників центральних органів влади України, які перебувають на державній службі, становить майже 5,3 тисячі гривень.

Про це повідомляє «Економічна правда», передають Патріоти України.

У той же час максимальна зарплата фахівця, враховуючи надбавки, премії та матеріальну допомогу досягає 15 тисяч 234 грн.

Найвищі зарплати серед чиновників - в державних секретарів. Мінімальна зарплата в такого держслужбовця може становити 28 тис. 589 грн, а максимальна - 60 тис. 699 грн.

При цьому чиновникам може виплачуватися два види матеріальної допомоги: на оздоровлення при наданні щорічної оплачуваної відпустки і на вирішення соціально-побутових питань.

Для рівня державного секретаря гарантованими є надбавки за інтенсивність праці та виконання важливої роботи в обсязі не менше 50% посадового окладу.

Також враховуються надбавки і виплати: за додаткове навантаження, за інтенсивність праці, за виконання особливо важливої роботи, за участь в підготовці законодавчих актів, за доступ до секретної інформації.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...