"Зрада як стиль життя": З'явилося відеоінтерв'ю з перебіжчиком, який воював за і проти сил АТО

Стали відомі подробиці про 47-річного Андрія Скакуна, який примудрився за час війни на Донбасі за два останні роки двічі повоювати як за українську армію, так і за бойовиків з терористичної організації "ДНР".

Журналістці Марії Малевській вдалося взяти інтерв'ю у колишнього шахтаря, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"У 54-ій бригаді у нього був позивний "Батя". В ДНР-овському "Оплоті" позивного не було.

Андрій Скакун, 47 років. Народився і виріс в Димитрові, зараз Мирноград. Два курсу донецького істфаку, срочка в Карабасі, 18 років на шахті.

У cерпні 2015 - повістка. Їхній підрозділ ставлять у Луганську область - Попасна, Троїцьке. Під час мінометного обстрілу - поранення в ногу і руку, дніпровський госпіталь, дві операції.

За 4 місяці до дембеля дезертирує, їде до Донецька, і вже через три дні - в рядах "Оплоту". Там - контракт на півроку. 15 тис рублів на місяць. Продовжувати не захотів. Повертається сюди. І - йде в рідній військкомат! І ще два місяці у рідній бригаді", - написала журналістка на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, затримали Скакуна випадково - він забув вийняти з паспорта посвідчення гранатометника "ДНР".

"Ось чесно кажучи, мені не шкода військових. Ні українських, ні ДНРівскіх, нікого. Мені мирне населення шкода і з того, і з цього боку", - заявив Скакун.

Він також не заперечує наявність російських військових на окупованому Донбасі.

"У нас в січні навіть бунт був проти них. І чи зам, або командир цілої бригади нашої, генерал ось цей з Росії приїжджав..." - розповів він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...