Зрадники "великої Росії Путіна": "На жаль, рабська психологія ще жива. Люди, які писали доноси, - вони звідти", - відома російська актриса вступилась за Олексія Серебрякова

Акторка Аліка Смєхова назвала патріотом Росії актора Олексія Серебрякова, який заявив, що нахабство і хамство є національною ідеєю росіян.

Аліка Смєхова

Російська акторка Аліка Смєхова в інтерв'ю "Московскому комсомольцу" 23 березня висловила підтримку акторові Олексію Серебрякову, який заявив, що сила, нахабство і хамство є національною ідеєю росіян, передають Патріоти України.

На прохання прокоментувати це висловлювання Серебрякова Смєхова відповіла, що пишається мужністю актора. За її словами, мало хто з його опонентів "міг би, як Олексій, усиновити двох хлопчиків, узяти бездомних тварин, зіграти потужні ролі". Смєхова вважає, що "вся ця зграя, яка накинулася", не вникла в суть питання і не почула відповіді, водночас "усі просто хочуть причепитися, аби було до чого і кому".

Акторка вважає, що "Льоша, незважаючи на те, що поїхав, є патріотом Росії, тому що вболіває за Росію". За словами Смєхової "у всіх болить душа за те, що відбувається", тому що доводиться збирати гроші дітям на операції, а в державі не працюють "механізми, які мають вирішувати ці питання".

Водночас вона додала, що в Росії зовсім недавно, лише у 1861 році скасували кріпосне право, тому, "на жаль, рабська психологія ще жива". Смєхова вважає, що "люди, які писали доноси – вони звідти". За її словами, "от вони і писали, раби".

На думку акторки, радянський диктатор Йосип Сталін "наче біс, розбудив у людях найстрашніше, темне, у темних людях, а в світлих – ні". Смєхова додала, що в усі часи "були герої, які сиділи по 15, 20 років і нікого не видавали, зберегли людське обличчя".

В інтерв'ю журналісту Юрію Дудю, опублікованому 20 лютого, Серебяков назвав хамство національною ідеєю Росії. "Досі ні знання, ні розсудливість, ні підприємливість, ні гідність не є національною ідеєю. Національною ідеєю є сила, нахабство і хамство", – сказав він. У відповідь РФ запропонувала позбавити його громадянства. Перший заступник голови комітету Держдуми з культури, режисер Володимир Бортко заявив, що актора за його висловлювання перестануть запрошувати на ролі в російських фільмах. Російська акторка Лія Ахеджакова підтримала Серебрякова.

Олексій Серебряков з родиною

Серебряков на початку 2012 року емігрував разом зі сім'єю до Канади. Актор пояснив такий крок несприятливою соціальною ситуацією у Росії – зростанням агресії та нетерпимості в суспільстві і недотриманням владою громадянських прав населення.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...