"Зрадники завжди погано кінчають": Екс-чоловік російської шпигунки, яку в 2010-му обміняли на Скрипаля, помер від передозування, - ЗМІ

Сім'я завжди наполягала, що 36-річний Алекс Чепмен помер природною смертю, але документи цьому суперечать.

Як пише Цензор.НЕТ із посиланням на Daily Mail, в свідоцтві про смерть Алекса Чепмена причиною вказано передозування від наркотиків, передають Патріоти України.

Нагадаємо, дружина Алекса Чепмена Анна виявилася російською шпигункою і була вислана до Москви в обмін на Сергія Скрипаля. Алекс Чепман встиг надати британському тижневику News of the World і таблоїду The Sun інтимні знімки "російської шпигунки", зроблені ним під час їхнього спільного життя, і розповів про секс-уподобання екс-дружини. Розлучилися Анна і Алекс в 2005 році, коли вона зробила аборт, а офіційно розлучилися в 2006-му. Арештували шпигунку 2010-го в США.Чепмен помер у 2015 році.

Французька газета Le Monde в 2011 році писала, що в російських спецслужбах зберігається і традиція помсти за зраду. Видання аналізувало випадки досить незвичайних смертей російських розвідників, що переметнулися на Захід. Так, в квітні 2010 року колишній дипломат Євген Тодоров, який втік до Канади, помер у ванні від удару струмом. У липні у Флориді подавився біфштексом колишній російський представник в ООН Сергій Третьяков. У серпні в Сирії потонула друга людина в російській військовій розвідці генерал Юрій Іванов - досвідчений водолаз, який приїхав на відпочинок інкогніто. У зв'язку з цим Le Monde згадує слова прем'єра Володимира Путіна, який заявив на зустрічі з шпигунами, що повернулися в Росію: "Зрадники завжди погано кінчають".

Тоді побоювалися, що ФСБ вже направило в США агента з метою вбити Олександра Потєєва - екс-керівника управлінням в СРВ, яке займалося нелегалами-розвідниками. У липні 2016 року "Інтерфакс" з посиланням на свої джерела повідомив про смерть колишнього полковника.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...