Зробити "знаменитими": В Україні взялися за вирішення проблеми педофілів

Правоохоронці хочуть провести "перепис педофілів", створивши відповідну базу даних. За таким принципом працюють в США.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін пояснив, що злочинці найбільше боятися бути впізнаваними, а спеціальний реєстр допоможе в цьому, передають Патріоти України.
Він уточнив, що поняття "педофіл" немає в Кримінальному кодексі, і розповів, що були безліч викритих злочинців серед не просто пересічних громадян. "Хто тільки не потрапив в наші "тенета". Наприклад, фотограф, який 20 років ґвалтував малолітніх в школах, дитячих садах ... І все це знімалося на фото і відео, матеріали ми вилучили після його затримання. Він приходив до дитячого закладу, пропонував послуги як фотографа, наприклад, зробити віньєтки. Його залишали з дітьми і він приступав ... він розбестив сотні дітей. Коли ми прийшли до однієї жінки і показали їй фото, запитавши, чи не її дочка на ньому, вона ... зомліла! Виявилося, це вона сама ще в 90-ті роки! Серед розпусників ми виявили співробітників СБУ, міліції, депутатів міськради, артистів, адвокатів ... До півсотні людей! Але в підсумку ми все ж вийшли на колишнього міліціонера з Росії Миколу Хаткевича, розпусника і вбивцю дівчаток", - розповів заступник голови Нацполіції.
Він зазначив, що дуже часто на свободу виходять злочинці-спокусники дітей, буває ще й термін скорочують.
Аброськін пояснив, що Україна має намір перейняти досвід американців, де ввели реєстр таких злочинців і коли вони виходять на свободу люди можуть подивитися, де територіально проживають такі особи. Він також нагадав, що в Польщі запустили відкритий реєстр "педофілів".
"Ми стали цікавитися, як за кордоном борються з подібними злочинами. Я багато читав на цю тему, з'ясував, що в США, наприклад, є "закон Меган", названий так по імені жертви. Там сусід вбив дівчинку, вивіз і ґвалтував мертвою. коли люди дізналися, повстав цілий штат. і був прийнятий спочатку закон штату, а потім і федеральний, за яким усі люди, які вчинили хоч раз злочин проти дитини, заносяться в спеціальний, відкритий всім реєстр. Наприклад, людина, набуваючи будинок, квартиру, попередньо переглядає реєстр. Побачив, де живуть люди такої категорії, відмовляється від пропозиції або вносить корективи в маршрут для своєї дитини. Враховується цей реєстр і в інших випадках, скажімо, при працевлаштуванні в дошкільні установи і т. д.", - розповів начальник кримінальної поліції.
Аброськні додав, що для "педофіла" немає нічого страшнішого, ніж стати впізнаваним і за допомогою такого реєстру йому можна було б цю "славу" забезпечити, для початку хоча б база тільки для правоохоронців і працівникам дитячих установ.

"Ми розробили спеціальний законопроект, в його створенні взяли участь народні депутати від різних фракцій. Але він лежить у ВР, в комітеті, і не рухається", - додав він.

Джерело: Сегодня
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...