Зробити "знаменитими": В Україні взялися за вирішення проблеми педофілів

Правоохоронці хочуть провести "перепис педофілів", створивши відповідну базу даних. За таким принципом працюють в США.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін пояснив, що злочинці найбільше боятися бути впізнаваними, а спеціальний реєстр допоможе в цьому, передають Патріоти України.
Він уточнив, що поняття "педофіл" немає в Кримінальному кодексі, і розповів, що були безліч викритих злочинців серед не просто пересічних громадян. "Хто тільки не потрапив в наші "тенета". Наприклад, фотограф, який 20 років ґвалтував малолітніх в школах, дитячих садах ... І все це знімалося на фото і відео, матеріали ми вилучили після його затримання. Він приходив до дитячого закладу, пропонував послуги як фотографа, наприклад, зробити віньєтки. Його залишали з дітьми і він приступав ... він розбестив сотні дітей. Коли ми прийшли до однієї жінки і показали їй фото, запитавши, чи не її дочка на ньому, вона ... зомліла! Виявилося, це вона сама ще в 90-ті роки! Серед розпусників ми виявили співробітників СБУ, міліції, депутатів міськради, артистів, адвокатів ... До півсотні людей! Але в підсумку ми все ж вийшли на колишнього міліціонера з Росії Миколу Хаткевича, розпусника і вбивцю дівчаток", - розповів заступник голови Нацполіції.
Він зазначив, що дуже часто на свободу виходять злочинці-спокусники дітей, буває ще й термін скорочують.
Аброськін пояснив, що Україна має намір перейняти досвід американців, де ввели реєстр таких злочинців і коли вони виходять на свободу люди можуть подивитися, де територіально проживають такі особи. Він також нагадав, що в Польщі запустили відкритий реєстр "педофілів".
"Ми стали цікавитися, як за кордоном борються з подібними злочинами. Я багато читав на цю тему, з'ясував, що в США, наприклад, є "закон Меган", названий так по імені жертви. Там сусід вбив дівчинку, вивіз і ґвалтував мертвою. коли люди дізналися, повстав цілий штат. і був прийнятий спочатку закон штату, а потім і федеральний, за яким усі люди, які вчинили хоч раз злочин проти дитини, заносяться в спеціальний, відкритий всім реєстр. Наприклад, людина, набуваючи будинок, квартиру, попередньо переглядає реєстр. Побачив, де живуть люди такої категорії, відмовляється від пропозиції або вносить корективи в маршрут для своєї дитини. Враховується цей реєстр і в інших випадках, скажімо, при працевлаштуванні в дошкільні установи і т. д.", - розповів начальник кримінальної поліції.
Аброськні додав, що для "педофіла" немає нічого страшнішого, ніж стати впізнаваним і за допомогою такого реєстру йому можна було б цю "славу" забезпечити, для початку хоча б база тільки для правоохоронців і працівникам дитячих установ.

"Ми розробили спеціальний законопроект, в його створенні взяли участь народні депутати від різних фракцій. Але він лежить у ВР, в комітеті, і не рухається", - додав він.

Джерело: Сегодня
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...