"Зрозуміли, що стали жертвою пропаганди": Четверо місцевих екс-найманців "ДНР" здалися поліції в Краматорську

Наразі поліцейські перевіряють діяльність колишніх бойовиків. Після того, як буде доведено, що на час перебування в НЗФ вони не скоювали тяжких злочинів, чоловіки будуть офіційно звільнені від кримінальної відповідальності.

Протягом тижня в поліцію Донецької області здалися четверо місцевих жителів, колишніх найманців незаконних збройних формувань, передають Патріоти України з посиланням на Департамент комунікації Національної поліції.

29-річний краматорчанин на блокпості оглядав автотранспорт, перевіряв документи у водіїв та пасажирів. Завданням найманця було виявлення активних українських патріотів. Винагородою за таку "службу" були продукти та гроші.

Але, зрозумівши, що став жертвою пропаганди і займається протизаконною діяльністю, чоловік покинув незаконне збройне формування. Коли Краматорськ звільнили, екс-бойовик не поїхав із поплічниками в захоплений Донецьк, але ретельно приховував свій минулий зв’язок з "ДНР".

Дізнавшись про наданий державою шанс звільнитися від відповідальності за участь у НЗФ за умови, що не скоював тяжких злочинів, чоловік здався поліцейським.

З аналогічними заявами звернулись до поліції ще троє місцевих жителів. Всі вони, вступивши до лав незаконного збройного формування "ДНР" влітку 2014 року, за кілька тижнів "служби" поспішили добровільно з нього вийти. А після кілька років жили в страху перед покаранням.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...