ЗСУ на Донбасі понесли важкі втрати - штаб АТО

За минулу добу, зафіксовано 28 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів.

Внаслідок ворожих обстрілів загинуло чотири військовослужбовці Збройних Сил України, одного поранено, ще один отримав бойову травму, - повідомляє прес-центр штабу АТО, передають Патріоти України.

"Російсько-окупаційні війська цілеспрямовано і прицільно продовжують вести вогонь по позиціях Збройних Сил України та все частіше застосовують міномети різних калібрів, заборонені Мінськими домовленостями", - йдеться у повідомленні.

На Луганському напрямку ще за світлої пори доби окупанти із усього наявного піхотного озброєння та 120-мм мінометів вели вогонь по позиціях ЗСУ поблизу Травневого. Тут вони випустили понад півсотні мін.

Із настанням сутінок ворожий вогонь перемістився трохи північніше, у район КПВВ "Золоте", який саме планують відкрити 9 грудня, допоки триватиме ремонт пішохідного мосту у Станиці Луганській.

Зокрема, бойовики з 82-мм мінометів та гранатометів обстрілювали підступи до Катеринівки, Новоолександрівки і Кримського, а зі стрілецької зброї і гранатометів – оборонні укріплення біля Золотого. Також з піхотного озброєння російські найманці турбували ЗСУ неподалік Луганського і Зайцевого.

На Донецькому напрямку пік ворожої вогневої активності прийшовся на першу половину доби. Зокрема, окупанти активно вели обстріли з мінометів та усього спектру піхотного озброєння у районі Водяного на Приазов’ї та у передмісті Авдіївки.

Поблизу Кам’янки позиції сил АТО активно обстрілював ворожий снайпер. Із настанням ночі під вогонь із мінометів, гранатометів та стрілецької зброї потрапили оборонці шахти Бутівка.

Окрім того, у районі Водяного, Авдіївки, Травневого, Сіверська та Станиці Луганської зафіксовано проліт ворожих БПЛА, заборонених Мінськими домовленостями.

"У випадках, коли ворожі обстріли становили безпосередню загрозу життю і здоров’ю наших воїнів, підрозділи сил АТО відповідали противнику шквальним вогнем із гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї", - повідомили у штабі АТО.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...