ЗСУ відповідають на удари: Росіяни вперше у новому році задіяли артилерію на Донбасі (відео)

За добу бойовики 6 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО на Донбасі.

"В цілому, за минулу добу зафіксовано 6 обстрілів укріплень Збройних Сил України. В одному випадку українські захисники були змушені відкривати вогонь у відповідь", - йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО, передають Патріоти України.

Друга половина минулої доби, починаючи з 15.30, пройшла без порушення режиму припинення вогню. Зате вдень суботи, 13 січня, бойовики вперше за час новорічно-різдвяного переміряти грубо порушили Мінські домовленості і застосували по позиціях Збройних Сил України, крім піхотного озброєння і мінометів, ще й артилерійські системи.

На Донецькому напрямку противник вів вогонь з артилерійської установки калібру 122 мм, важких мінометів і гранатометів біля Водяного, що на Приазов'ї. Біля Павлополя бойовики здійснили обстріл наших позицій з 120-мм мінометів. Крім того, важкі міномети, гранатомети і ПТРД ворог застосував в районі шахти Бутівка, а 82-мм міномети і стрілецьку зброю - недалеко від Кам'янки. З гранатометів різних видів і стрілецької зброї незаконні збройні формування прицільно стріляли біля Верхньоторецького.

На Луганському напрямку зафіксовано п'ять розривів від міномета калібру 82-мм біля Новолуганського.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...