Зустріч заради зустрічі, - російський журналіст про очікування від рандеву президентів Росії і США

"Перша і головна" проблема майбутньої зустрічі президентів США і Росії полягає у відсутності предмета розмови; тим не менш, для Володимира Путіна вона вкрай важлива в "ритуальному" сенсі.
Володимир Путін і Дональд Трамп

Таку думку "Обозревателю" висловив російський журналіст Ігор Яковенко, передають Патріоти України.

"Крім знайомства та інших формальностей, немає предмету розмови. Це перша і головна проблема", - сказав він.

Журналіст не сумнівається в тому, що зустріч "неминуча" хоча б із тієї причини, що "двоє людей будуть знаходитися в одному приміщенні". "Але є кілька обставин, які заважають чекати чого-небудь серйозного від цієї зустрічі", - зауважив він.

У цьому контексті Яковенко нагадав: "для Путіна є низка абсолютно необговорюваних тем", перш за все - Крим і Донбас. "Для Путіна Крим - російський, а для всього іншого світу Крим - український. Тут немає предмету торгу, немає предмету для компромісу - принаймні, доти, доки Путін при владі або доти, доки якісь абсолютно непереборні сили не змусять його змінити цю точку зору. Те ж саме - Донбас. Позиція "іхтамнєт" не залишає ніякого поля для компромісу", - зауважив журналіст.

"Друга тема - Сирія. Тут абсолютно те ж саме, тому що у Трампа є одна тема: "приберіть свого Асада, тому що він убиває свій народ", для Путіна - інша: "а доведіть, що він убиває, це законна влада, і взагалі вас сюди ніхто не кликав". І знову немає поля для компромісу", - продовжив він.

Яковенко припустив, що є інші теми, які могли б обговорити президенти, але, наприклад, у питанні скорочення стратегічних озброєнь домовленості не проглядаються, адже скорочення не хоче ані Путін, ані Трамп.

А торгівля Росії зі США практично відсутня, так що тут "теж немає предмета для розмови".

Більше того, журналіст майже переконаний у тому, що "ні у кого з них немає жодного плану на розмову".

"Я б сказав, це буде своєрідна "битва екстрасенсів" - два майстри риторичного фехтування, кожен із яких буде ставити перед собою завдання загіпнотизувати і переговорити співрозмовника. Можливо, це буде смішно, можливо, це буде кумедно, можливо, це буде цікаво. Але це не справжнє змагання, де важливий результат - тут буде важливіший процес", - спрогнозував він.

"Чи потрібна зустріч Путіну?" - запитав "Обозреватель". "Я думаю, що Путіну ця зустріч дуже потрібна - просто як демонстрація того, що всі раді з ним зустрітися. Для Путіна дуже важливий ритуал, наприклад, щоб Трамп зустрічався з ним хоча б на 5 хвилин довше, ніж із Порошенком. Дуже важливо, щоб вони побули наодинці. Дуже важливо, щоб вони вийшли "на уклін" - щоб зробили відповідну заяву для преси", - відповів Яковенко.

І зауважив, що всі ці "ритуали" необхідні виключно для кремлівської пропаганди, "тому що вся політика Путіна - внутрішня, навіть якщо вона зовнішня".

Одночасно "для Трампа в його нинішній ситуації уже навряд чи доводиться чогось чекати, він не може не зустрітися з Путіним - це буде зовсім смішно".

"Я буду дуже радий помилитися, але поки я не бачу жодних перспектив від цієї зустрічі", - підсумував журналіст.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...