"Звертаю свій голос до братовбивць - нових каїнів, що називаючи наш народ своїм братом, прийшли в наш будинок, щоб проливати кров": Патріарх Філарет виступив з потужною заявою

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет виступив із офіційним посланням до українців, у якому засудив відкриту агресію Росії в Азовському морі.

Глава УПЦ КП закликав народ об'єднати зусилля для захисту від окупантів і запевнив, що правда та Бог будуть на боці України. Що стосується армії Російської Федерації, то її він закликав забиратися геть із чужої землі і не вбивати чужий народ. Потужну промову Філарет опублікував на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Дорогі брати й сестри, співвітчизники! Досі Кремль намагався брехнею приховувати свою агресію проти української держави, використовуючи війська без розпізнавальних знаків, прикриваючись місцевими колабораціоністами, розповідаючи про "громадянську війну на Донбасі" і "самовизначення народу Криму". 25 листопада 2018 року Російська Федерація зробила відкритий акт агресії проти України, який уже не приховує. Український народ може дати тільки одну відповідь на цей напад — мужньо протистояти ворогові, вставши на захист рідного краю, на захист своєї державності й свободи. Адже більше трьохсот років ми жили в рабстві, будучи підкорені імперією — і на власному досвіді пізнали всю гіркоту неволі", — зазначив він.

Патріарх Філарет нагадав, що Голодомор, 85 річницю якого Україна вшановує у ці дні, також був однією зі спроб російських окупантів зломити Україну і не дати їй стати незалежною державою. З огляду на це, українці, за словами ієрарха, повинні зробити висновки з уроків минулого й бути готовими до рішучого опору завойовнику. Він підкреслив, що від цього залежатиме майбутнє кожного куточка України, наступних поколінь і всього українського народу.

"Закликаю політиків відкласти суперечки й об'єднатися. Адже якщо ворог зруйнує саму нашу державність — про які посади піклуватися, де будете керувати? Закликаю до єднання усе українське суспільство, бо без перемоги не буде ні реального миру, ні благополуччя, ні щасливого майбутнього для кожного із нас", — додав Філарет.

Значну частину свого послання він приділив і російським окупантам, яких засудив за вторгнення у чужу країну і початок кровопролитної війни. Крім того, глава УПЦ КП категорично закликав їх покинути чужу їм територію і повернутися зі зброєю до себе додому.

"Знову звертаю свій голос до братовбивць — нових каїнів, котрі, називаючи наш народ своїм братом, прийшли у наш будинок, щоб проливати кров і поневолювати: схаменіться і припиніть зло! Сховайте меч і поверніться додому! Ви не боїтеся ні закону людського, ні наслідків власних злочинів. Думаєте, що брехнею можна все приховати, а правом сильного — виправдати. Тому знайте і пам'ятайте: Бог усе бачить і кожному віддячить належним!" — сказав Філарет і процитував псалом 93, намагаючись напоумити агресора.

Крім того, Філарет підкреслив, що УПЦ КП молиться за всіх українських воїнів, які захищають країну від окупантів, і висловив упевненість у тому, що правда і Бог на боці України, а тому вона неодмінно переможе. Вірити в це і молитися за захисників він закликав увесь український народ.

"Розумію, що в цей час хвилюванням і турботою охоплені серця багатьох. Тому на завершення хочу, дорогі брати і сестри, нагадати слова Писання, — і нехай серце ваше не сумнівається, що правда і сила Божа переможуть нового Каїна і нового фараона, з рабства якого виводить Господь Україну", — підсумував він своє сильне звернення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...