Звільнення Умерова і Чийгоза: Чому "непохитний" Путін прогнувся перед Ердоганом, - Гордон

Реджеп Ердоган – сильний лідер, а Володимир Путін таких поважає.

Журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон вважає, що президент Туреччини Реджеп Ердоган зіграв вирішальну роль у звільненні засуджених у Криму заступників Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза.

"Чудово, що двох людей вдалося звільнити. Чудово! Звісно, хотілося б звільнити й інших наших громадян, які нудяться в російських в'язницях: починаючи від [режисера Олега] Сенцова, [одного з лідерів "Правого сектору" Миколи] Карпюка, [київського історика Станіслава] Кліха і закінчуючи не дуже відомими хлопцями, які, перебуваючи у страшних місцях, зазнають величезних утрат. Мені доводилося говорити з рідними цих хлопців – це жах, що вони розповідають! Гнітить безсилля, коли розумієш, що від тебе нічого не залежить. Залишається тільки вітати зусилля турецького лідера, який знайшов спільну мову з [президентом РФ Володимиром] Путіним", – сказав Гордон в ефірі телеканала "112 Україна", передають Патріоти України.

На його думку, Путін погодився звільнити заступників Меджлісу, тому що поважає турецького президента.

"Путін пішов йому назустріч, тому що Ердоган – мужик із яйцями, як казав мені свого часу [колишній президент Грузії] Михайло Саакашвілі. Залетів свого часу російський літак на територію Туреччини – раз! – і збили. Ердоган не говорив, що "ми глибоко стурбовані", "глибоко обурені" чи ще щось глибоко. Збив – і до побачення. Санкції запровадили проти Туреччини – нічого страшного. А Путіну дружба з Ердоганом потрібна. Путін, будучи не слабким, поважає сильних. Сильні завжди домовляться. Слабкий із сильним або сильний зі слабким – не домовляться, а двоє сильних – завжди домовляться", – уважає журналіст.

Турки і кримські татари – етнічно близькі народи, і це теж відіграло важливу роль у звільненні, продовжив він.

"У чому інтерес Ердогана? Кримські татари – брати турків. Україна вустами [президента] Петра Порошенка і [лідера кримськотатарського народу] Мустафи Джемілєва просила Ердогана про це. А турецький президент ще раз продемонстрував, що красень. Тобто тут спрацювали ставлення турецького лідера до кримських татар, прохання Порошенка й розмова на рівних, яку ведуть Ердоган із Путіним", – наголосив Гордон.

Журналіст назвав президента Туреччини сильним лідером, який завжди відстоює інтереси своєї країни.

"Путін уже відчув на собі характер Ердогана. Він демонструє його не тільки щодо Росії, але й щодо Євросоюзу, щодо німців, наприклад. Він на смерть стоїть там, де є його інтереси. Дивіться, що він зробив із турецькою опозицією. За одну ніч фактично! У нього є характер. Це непростий хлопець. І я абсолютно впевнений, що Путін його поважає за це", – резюмував Гордон.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...