Звісно, з турботою про киян: На прохання трудящих ЖЕКів Кличко піднімає тарифи на ЖКГ

Нові тарифи передбачені для 8 тис. 327 будинків столиці, середній розмір тарифу становить 6,43 грн за 1 кв. м з ПДВ.

Влада Києва затвердила нові тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Відповідне розпорядження КМДА №668 від 6 червня 2017 оприлюднено на офіційному сайті київської влади, повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що він прийнятий в зв'язку зі зверненням виконавців послуг з утримання будинків і прибудинкових територій, які надали відповідні розрахункові матеріали щодо нових тарифів. Документ зареєстрований в Головному територіальному управлінні юстиції в Києві 12 червня.

У поясненні до розпорядження зазначається, що нові тарифи передбачені для 8 тис. 327 будинків столиці (житловий фонд Києва в цілому нараховує близько 11 тис. Багатоповерхових житлових будинків), які обслуговуються 10 суб'єктами господарювання комунальної власності (керуючими компаніями з обслуговування житлового фонду всіх 10 районів столиці).

Середній розмір тарифу для цих будинків становить 6,43 грн за 1 кв. м з ПДВ. Влада міста залишають можливість населенню платити за послугу по стимулюючим тарифами - 10% знижки (така ж діє і сьогодні), якщо оплата здійснюється до 20 числа місяця, наступного за розрахунковим. У документі не вказана дата введення нових тарифів, в той же час відзначається, що розпорядження набирає чинності з дня його опублікування. Своїм рішенням влада міста визнає таким, що втратило чинність, розпорядження про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків, затверджене 30 квітня 2015 №442.

У розпорядженні зазначається, що своїм рішенням влада ставить за мету введення тарифів на економічно обґрунтованому рівні та надання послуг населенню на належному рівні. Нові тарифи, за словами столичної влади, "дозволять подолати збитковість надання послуг з утримання будинків і прибудинкових територій, поліпшити якість обслуговування населення та призведе до економії бюджетних коштів завдяки відсутності необхідності у виділенні дотації з бюджету на покриття різниці в тарифах."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...