Звичайна зрада через корупцію: "Укроборонпром продав єдиний в країні завод по ремонту інженерно-саперної техніки", - Чорновол

Профільне держпідприємство "Ніжинський завод з ремонту інженерної техніки" призупинило свою роботу в зв'язку з тим, що півроку тому завод був проданий через заборгованість в 11 млн грн.

Про це у своєму блозі пише народний депутат Тетяна Чорновол, передають Патріоти України.

"Військові інженери мені скаржилися, що жоден рід військ не опинився в такій скруті, як вони. Що жодна одиниця в лінійці техніки в Україні не виробляється, все що на фронті - спадок Радянського Союзу. І цей спадок постійно потребує ремонту, але ремонт - кустарний, тому що їх профільний ДП "Ніжинський завод з ремонту інженерної техніки" не працює, бо півроку тому завод проданий з молотка. Повторю -півроку. Не до війни, не в часи Януковича, а в цього року. Хоча все там було: і цехи і устаткування.

"Процедура банкрутства була запущена в 2012 році, а в 2017 вона була завершена знищенням заводу як такого. Адже в цьому році на аукціоні був якраз реалізований найбільш "живий" кусень заводу, головний цех із усім устаткуванням взагалі за смішні 1,8 млн грн. А без нього заводу фактично не має. Натомість роботи з ремонту інженерної техніки ведуться тут же в Ніжині, зразу за парканом заводу на території військової інженерної частини.

Тут робиться все те, що повинно робитися на заводі, але без наявності заводського устаткування, фактично в кустарних умовах. У військовій частині "викручуються" як можуть, 260 одиниць техніки відремонтовано минулого року. Але, це повний дебілізм - робити ремонт ГМЗ, так би мовити, в гаражі з домкратом, якщо поряд спеціалізовані цехи заводу.

Кожен зайнятий своїм: військові - ремонтують, а "Укроборонпром" -розбазарює.

Я не можу ніяк зрозуміти, як можна було профукати єдиний завод з ремонту інженерної техніки в Україні. Як так можна було не витягнути, не запустити підприємство, у якого кредиторської заборгованості смішні - 11 млн грн?

Зате "Укроборонпром" зараз хоче півтора мільярда грн з бюджету на будівництво нового заводу набоїв. І це при тому, що кількість набоїв на складах у нас обчислюється в мільярдах, а найближчі роки ми точно не збираємося воювати ні з Індією, ні з Китаєм ", - додала Чорновол.

"Куди актуальнішим питанням є ремонт інженерної техніки. Якої не вистачає, яка постійно завантажена в зоні АТО, яка давно потребує відновлення. Як в таких умовах "Укроборонпром" міг втратити завод через смішну заборгованістю в 11 млн грн на противагу 1,5 млрд, які хоч завтра "Укроборонпром" готовий витратити на завод набоїв? Якщо все називати своїми словами: це безгосподарність, корупція, зрада.

До речі, купив з молотка завод такий собі Дмитро Пляцук, помічник екс-депутата регіонала Сівковича, заступник міністра оборони Саламатіна - одіозного міністра часів Януковича, що пустив збройні сили під ніж. Саме в часи керівництва Міноборони Саламатіним і була запущена процедура банкрутства заводу в інтересах свого заступника. А зараз по-суті завершена", - резюмувала нардеп.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...