"Звичайний хлопець, добряк, завжди готовий прийти на допомогу", - знайомі і друзі про полоненого українського моряка

Полонений командир буксира "Яни Капу" Олег Мельничук, який на так званому судні в Сімферополі вимагав перекладача з російської мови, з дитинства був романтиком.

Як розповіла директор школи №7 міста Сміли Лариса Ярошик, Олег провчився у них лише рік, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Він прийшов до нас в 11 класі і у нас випускався. Ми запам'ятали його як дуже романтичного хлопця. Він із тих, хто читає багато книжок про пригоди, подорожі, романи. Ось і він такий. Дуже веселий, доброзичливий хлопчик. І гарний", — зазначила Лариса Ярошик.

"Розумієте, у нас у Смілі немає вищих навчальних закладів. Є технікуми, училища. А він дуже хотів довести собі, що зможе отримати вищу освіту і чогось добитися у житті. Вступив у військово-морське. І думаю, він це довів. Він молодець", — підкреслила директор.

Олег вимагав на суді перекладача

Один із друзів Олега розповів, що хлопець дійсно з дитинства мріяв служити на флоті. "У Олега є брат-близнюк, але вони не дуже схожі. Він теж присвятив себе службі в армії, теж живе в Одесі, але я не знаю, де саме служить. Їхній батько строкову службу проходив у ВДВ, й хлопчаки їм дуже пишалися і хвалилися. Ну як у дитинстві буває", — зазначає їхній товариш.

За його словами, Олег — "звичайний хлопець, добряк, завжди готовий прийти на допомогу". "У дитинстві він захоплювався футболом, бувало, днями пропадав на футбольному полі", — додав друг моряка. Хоча і підкреслює, незважаючи на те, що Олег не забіяка, ображати себе не давав.

Як стверджує товариш, Олег дійсно з дитинства говорив українською мовою: "Звичайно, він говорить українською, ми ж живемо в центральній Україні".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...