"Звинувачення екс-нардепа українською владою в розкраданні держкоштів були визнані безпідставними": Юра Єнакієвський виграв суд проти ЄС

Європейський суд загальної юрисдикції прийняв рішення про скасування санкцій стосовно колишнього народного депутата України Юрія Іванющенка.
Юрій Іванющенко

Про це свідчить постанова суду від 8 листопада, яка опинилася у розпорядженні "Обозревателя", передають Патріоти України.

Суд задовольнив позов бізнесмена, ухваливши визнати рішення Ради ЄС щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, підприємств та органів у зв'язку з ситуацією в Україні від 5 березня 2015 року та від 4 березня 2016 року недійсними по відношенню до нього. Також суд зобов'язав ЄС оплатити всі судові витрати Іванющенка.

Рішення Ради було визнано помилковим, оскільки звинувачення екс-нардепа українською владою в розкраданні держкоштів були визнані безпідставними.

Водночас аналогічний позов екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка був відхилений, і його зобов'язали сплатити всі судові витрати.

На думку джерел "Обозревателя", різниця в рішеннях, прийнятих за позовами Іванющенка і Клименка, говорить про те, що Європейський суд "не косить всіх під одну гребінку", а приймає виважені рішення, вникає в суть справ і в підсумку виносить неупереджені вердикти.

"Іванющенко вже другий, після Андрія Портнова, громадянин України, який виграв суд проти ЄС у справі скасування санкцій. Інакше кажучи, це черговий ляпас українській Юстиції, довіра до якої продовжує танути через подібні невиправдані, навіть - заангажовані санкційні справи".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...