10-річна школярка пожертвувала своїм волоссям заради допомоги дитині з алопецією

Із волосся харківської школярки Емілії італійські фахівці будуть кілька місяців створювати систему заміщення волосся для іншої дівчинки, повідомила бабуся Емілії Кіра Джафарова.

10-річна харківська школярка Емілія віддала своє волосся дівчинці, яка хворіє на алопецію. Про це у Facebook 20 лютого повідомила її бабуся Кіра Джафарова, передають Патріоти України.

"Щоб оцінити значущість її вчинку, необхідно знати, що 147 млн людей на Землі хворіють на гніздову алопецію (повну втрату волосся). Серед них є діти, і вони відчувають неймовірні психологічні страждання. Одного разу Емілія жартома сказала: "Я могла б поділитися своїм волоссям із дівчинкою, у якої його немає", – написала Джафарова.

До Харкова прилетіли фахівці італійської компанії, щоб правильно зрізати волосся дівчинки і виготовити з нього систему заміщення волосся.

"Протягом кількох місяців вони будуть створювати систему конкретній дитині, а потім знову приїдуть для естетичного протезування дівчинці, яка про це мріє", – додала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...