100 днів "перемир'я": Президент порахував не всіх загиблих на Донбасі (фото)

Під час спілкування зі ЗМІ 6 листопада на КПВВ "Щастя", що на Луганщині, Зеленський сказав лише про "три бойові жертви" за вказаний період.

Починаючи з 27 липня 2020 року, коли у зоні бойових дій на Донбасі оголосили двосторонній режим "повного і всеосяжного" припинення вогню, безпосередньо на передовій загинули шестеро українських військовослужбовців. З них троє - від вогню російських снайперів і диверсантів, троє - від встановлених вибухових пристроїв. При цьому президент Володимир Зеленський 6 листопада під час спілкування зі ЗМІ на КПВВ "Щастя", що на Луганщині, сказав лише про "три бойові жертви" за вказаний період, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

"Режим тиші (на Донбасі - ред.) сьогодні зберігається вже 103 дні, але, на жаль, є постріли, і, на жаль, і мої співчуття всім родинам, які втратили наших героїв, є три бойові жертви", - наголосив того дня Зеленський.

Згідно з відкритими даними, на які спираються військові кореспонденти видань Новинарня та Цензор.Нет, від пострілів, дійсно, загинули троє захисників України. Але це не усі бойові втрати.

Серпень, слід наголосити, видався спокійним й підтверджена інформація про загиблих від ворожого вогню не надходила, але з початком осені обстріли значно посилилилися й у жовтні їх нараховувалосяся в середньому по 3-4 за день, що неминуче призводить до поранених і вбитих з українського боку.

Загиблі на фронті у вересні:

1) Віталій Грицишин,

2) Володимир Хоменко,

3) Тарас Кубійович,

4) Руслан Волков.

Якщо Кубійовичу 6 вересня в районі села Причепилівка Новоайдарського району Луганської області завдав смертельного поранення російський снайпер, то Грицишин і Хоменко 5 вересня підірвалися на невідомому вибуховому пристрої під час гасіння пожеж у лісосмузі поблизу селища Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області. Встановити те, коли саме там було проведено мінування - до чи після 27 липня - неможливо й до того ж йдеться про "сіру зону".

Схожим чином загинув і Волков.

"6 вересня в районі селища міського типу Новгородське Донецької області, під час прямування до осередків пожежі, на невідомому вибуховому пристрої підірвалася авторозливна станція АРС-14. Руслан дістав численні опіки, від яких помер у лікарні міста Торецьк наступного дня, 7 вересня", - пише з цього приводу "ЦензорНет".

Загиблі на фронті у жовтні:

1) Михайло Старостін,

2) Володимир Бондарюк.

Морпіхи Старостін та Бондарюк віддали життя за Україну минулої п'ятниці, 30 жовтня, близько півночі. Це сталося неподалік від Водяного, що поруч з Волновахою.

Як розповідає відомий волонтер та військовий блогер Serg Maco (Сергій Карпюк), фактично їх розстріляли впритул, що, за його оцінкою, стало можливим в умовах передбаченої перемир'ям суворої заборони на контрдиверсійні тактичні дії.

"Снайперська група. Один поранений, двоє вбитих. Снайперська група противника. Підповзли, спрацювали дуплетом вразивши обох, одного точно в голову. До цього за півгодини зробили пораненого в цьому ж підрозділі", - заявив Serg Maco.

Сергій Огінській

Зазначимо, що наведені вище дані не враховують смерті військових з передової, про які немає додаткової інформації (наприклад, похований у нібито мирному вересні Сергій Огінській з міста Долина Івано-Франківської області та Володимир Рудик з села Золотники Теребовлянського району Тернопільської області, якого привезли ховати додому у серпні), тобто важко однозначно стверджувати була то бойова втрата чи не бойова, а також тих солдат і офіцерів, які протягом вказаного періоду померли під час лікування.

Костянтин Оверко

Олександр Фарина

Зокрема, 24 вересня у київському Національному інституті хірургії та трансплантології імені Шалімова не стало Костянтин Оверко - де він лікувався після кульового поранення отриманого ще 20 червня цього року, а 11 вересня на лікарняному ліжку в Хмельницькому пішов з життя Олександр Фарина, поранений 20 квітня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...