100 років тому: Якими були учасниці перших конкурсів краси (фото)

На самому початку перемогу красунь визначали за гучністю аплодисментів.

Перша "Міс Америка" в 1921 році

8 вересня 1921 року в США пройшов перший конкурс "Міс Америка". Спочатку він задумувався як спосіб утримати туристів в курортному місті Атлантік-Сіті після Дня праці, але пізніше досяг масштабів величезної організації, яка надає жінкам стипендії та заохочує розширення їхніх прав та можливостей. Видання Insider показало архівні фото, найсвіжішим з яких цього року виповнилося 96, передають Патріоти України.

У 1921 році в Конкурс "Міс Америка" було не так багато правил - фактично, переможниць обирали за оплесками. Тоді в конкурсі брало участь всього кілька жінок.

Нептун і "Міс Америка" на фестивалі в Атлантік-Сіті.

Тисячі людей прийшли подивитися на дефіле перших красунь країни у 1921 році. Через два року їхня кількість збільшилася до 300 тис.

Фактично конкурс поділявся на дві категорії: конкурс краси "Міжмісто" був розрахований на любительок, а професійні моделі і актриси потрапляли в категорію "Bather's Revue".

У 1922 році на міжміський конкурс краси надійшло понад 1000 заявок з усіх штатів. Перемогла Мері Кетрін Кемпбелл з міста Колумбус (Огайо).

Переможниці вручали корону "Золота русалка" і трофеї, а за друге і третє місце давали купальники. Їх розносила Аннет Келлерман - плавчиха, яка намагалася популяризувати цілісний купальник замість панчох. У 1907 році її заарештували за непристойну поведінку: вона була в купальному костюмі, що оголював руки і ноги.

Переможниць обирали за гучністю оплесків, але судді також могли впливати на рішення. Першою "Міс Америка" стала Маргарет Горман з Вашингтона. У той час їй було всього 16 років.

Після завершення конкурсу в місті проводили парад, де Нептуна і "Міс Америку" везли на прикрашеній платформі, тоді як решта учасниць пересувалися пішки.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...