11 травня - Максимів день: Прикмети і заборони

У народі сьогодні особливо шанували природу, так як в цей день вона набуває чудотворної сили.

Сьогодні за церковним календарем відзначається святий Максим. Прикмети на 11 травня розкажуть, як нею скористатися і що категорично не можна робити в це свято, передають Патріоти України.

Звичаї 11 травня:
В особливій пошані сьогодні дерево береза. Наші предки вірили, що в цей день береза, як і деякі інші трави, стає чудотворною і цілющою.
Березовий сік, зібраний сьогодні, може зцілити від будь-якої зарази - від вірусів і бактерій, які викликають пневмонію, бронхіт, лихоманку. Також березовий сік вилікує від анемії, подагри, артриту та інших захворювань. А якщо жінка вмиється березовим соком, то він поверне їй молодість, красу, вибілить шкіру від плям і веснянок, позбавить від прищів і кіл під очима.
Також зміцнити імунітет всієї родини допоможуть відвари з цілющих трав, які потрібно збирати саме сьогодні - кропиви, мати-й-мачухи, подорожника.
Що не можна робити в Максимов день:
  • не можна пити чай з медом;
  • не можна підстригати малюків до 3 років;
  • не можна проколювати вуха;
  • не можна планувати заручини;
  • не можна робити ремонт.
Прикмети на 11 травня - Максимов день:

Сни, що приснилися в ніч на 11 травня - віщі. Але вони або збудуться через три дні, або не збудуться ніколи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...